On soov hankida gps, aga sooviks reaalsete nende mudelite kasutajate arvamusi.
Ostutingimused on:
Uurisin, Dakota 10 langeb ära, kuna mälukaardivõimalus puudub
Asemele astub Dakota 20 hinnaga 4410 krooni.
Dakota 10 ei ole hea variant juba seepärast et ei oma SD-kaardi pesa. See piirab hilisemaid võimalusi.
Oregonid ja Dakotad võimaldavad juba kasutada korraga rohkem kui kahte kaarti ja see võib tulevikus vajalik olla.
60 seeria seda kahjuks ei võimalda.
Kindlasti ei soovita Coloradot.
Mina tegin augustis (võib olla septembris, ää ei mäleta enam) põhjaliku Garmini käsigpsude
võrdlust ja kuna samuti oli hind oluline siis jäi sõelale Dakota 20. Ja olen otsuse väga rahul.
Alguses hirmutati küll - allo beib, et puutetundliku ekraan meie kliimas
ja sisseehitatud antenn jääb aeglasemaks siis tegelikult need
on osutunud pseudoprobleemideks. Aga kogu kasutusaja (6-7kuu) jooksul on olnud üks tõsine jama - ära lase
laadida eestikeelset menüüd või kontrolli, kas "kalad on välja püütud".
Soovitaks Sul küsida Jakarist või mõne vahendaja käest (või kaasgeopeituri käest, kes Dakota 20-t omab ;))
Dakotat prooviks sest puutetundlik ekraanil ei pruugi kõigile meeldida.
vahetasin oma GPSMAP60 eelmisel kevadel Oregon300 vastu välja. Minu senise kogemuse järgi on sellel uue põlvkonna aparaadil võrreldes (tegelikult väga hea) GPSMAP seeriaga parem kiirus, parem tundlikkus (vaatamata sisemisele antennile). Ja puutetundlik ekraan tundus paari esimese kasutuskorra järel asendamatu. Ei nuppudele!
Ilmunud on palju kriitikat Colorado aadressil, Oregoni kohta vähemalt minu puhul ei ole see kehtinud, toimib, ja toimib hästi. Külmas, vihmas, niiskuses, päikesepaistes... Eestikeelse menüüga toimib samuti. :)
Keegi võiks loetleda Colorado miinuseid. Kasutan ise Coloradot. Kuigi Oregoni oleks odavamalt saanud, valisin just Colorado. Välisantenn tundlikum kui Oregonil, ekraan kontrastsem ja selgem kui Oregonil, mälukaart, juhul kui seda tihti vaja vahetada on Oregonil akude all, seega ebamugavam.
Vahekokkuvõte.
Aaa, unustasin mainida, et gps läheb kingituseks, 60 aastaseks saavale kalamehele.
Kandidaadid on hetkel samad CX, O 200 ja D20.
Ma oskan tunduvalt paremini seletada kuidas Pavlova kooki küpsetada
kui selgitada Dakota20 eestikeelse menüü probleeme. :S
Eestikeelne menüü on/oli täiesti olemas kuid peale menüüd laadimist ja sisselülitamist
gps hangus nagu patareid oleks tühjad.
Kui loobuti eestikeelse menüü laadimisest - töötab
gps perfektselt.
See oli augustis (või siis septembris) ja järelikult ei ole
siiani eestikeelse menüüga edusamme.
www.keko.ee puhul tähendas NOH seda, et seadmel puudus originaalkarp, oli lihtsalt mullikilesse pakitud. Kriimudest pole juttugi, kõik kaitsekiled küljes ja lõhnas nagu uhiuus. Nii et väga öko lahendus mu meelest, üle 500 krooni karbi äraviskamise rõõmu eest kokku hoitud.
Ise ostsin sealt Oregon 300 ja kõik need omadused, mida küsid, on neil (ka 200-l) olemas. Teksti suurust saab ise valida, ekraan on suur ja selge. Eestikeelne menüü töötab, kuigi osa sõnu on tõlkija eest minema lipsanud ja kõlavad kahtlaselt inglise moodi. Ekraani kaitseks Zagg invisible shield lisaks, looduses saab puutetundlikkuse ühe liigutusega lukku panna -- nii et oma laiskus, et ma seda alati ei viitsi teha ja vahel taskust ilmunud valesid numbreid kirun.
floyd kirjutas:
- kompass.., noh, tore, kui on, kui pole, pole ka
häda. D20-l ainsana on.
Elektrooniline kompass on kõigil Oregonidel ja Dakotadel, uuematel GPSMAP'idel samuti, ja IMHO see on oluline lisa.
EDIT: Sorry, Oregon200'l siiski ei ole.
Aga oskab siis keegi Colorado 300 miinustest ka rääkida ? Tõlkimise teema unustage ära, sellega sain ma ise hakkama. Kuna mul muid asju pole olnud siis ma vbl ei teagi millest ilma olen jäänud.
Aga milles seisneb Oregoni ja Dakota seeria põhiline vahe, sellest ma pole täpselt aru saanud?
GPSMAP on nuppudega ja välise antenniga, kuid Oregon ja Dakota näivad suht sarnased... milleks siis kaks eri tooteseeriat?
Dakota on natuke pisem, sh ekraan väiksem. Hea võrdluse leiad http://www.gpsinformation.org/penrod/dakota/dakota.html
floyd kirjutas:
-------------------------------------------------------
- kirja- ja menüüikoonide suurus ning ekraani
selgus on olulised
Siis sobiks Oregon või Colorado, Dakotal ekraan väike. Colorado neist kõige selgema pildiga, kuna puudub puutetundlik ekraan.
--- selles osas O200-l on suurim ekraan, aga
pikslite ja ekraanimõõtude suhe on parim CX-il.
Pean oma silmaga vaatama, pole koos neid variante
reaalselt näinud.
CX ja Colorado/Oregon seeria ekraane polemõtet isegi võrrelda, need nagu öö ja päev esimese kahjuks.
- kaal pole väga oluline, kuid D20 siiski juhib
kindlalt selles osas. Ja eks suvel ole kergem
seade mugavam tasku pista.
Selles osas jah Dakota parim valik
- D20 omab sisseehitatud mälu, ja suht palju.
Lisaks SD.
Oregon, Colorado, Dakota- kõik nad omavad sisemälu plus SD kaardi võimalus. Siin mingit vahet pole.
- kompass.., noh, tore, kui on, kui pole, pole ka
häda. D20-l ainsana on.
kompass on Coloradol ja Oregonil samuti.
- 3D kaardivaade. Kõlab kaaunilt, aga
mittevajalikult. Olemas O 200-l
3D kaardivaade mõne üksiku topo kaardiga töötab(Euroopas ainult UK Topo). Nii et vahet pole kas näitab või mitte.
- O200 on tehasetaastatud, teised on uued. Mis see
"tehasetaastatud" üldse tähendab? Kriimustatud,
aga töötab?
Tähendab inglise keeles: refurbished
- Ennu sõnul lubavad O200 ja D20 kasutada korraga
mitut kaarti, CX ei luba.
Colorado/Oregon kümmet kaarti korraga lubavad näidata + custom maps