Millist Garminit osta?

Näitan tulemusi 31-45 / 46
errvee7. juuli 2010 kell 10:01

jmets kirjutas:
-------------------------------------------------------

Käsigps on kindlalt parem, kuid mobiil taskus on
mõnus backup.

veel parem, kui taskus oleval mobiilil on igaks juhuks minigrip ümber
algaja1. juuni 2011 kell 06:51
enn1. juuni 2011 kell 07:06

Sellistel hüüatustel on enamasti üks tunnus. Jumala eest ei kirjutata, millisest kaardist ja millisest versioonist jutt käib. Kui lugeda altpoolt edasi, siis võib hakata oletama et ilmselt ehk CN Europest. Otse loomulikult pole midagi teada ka sellest, milliste seadetega tegemist oli.

Enamasti sellistel juhtudel selgub asja lähemalt uurides et kodanikul on näiteks kaks kaarti korraga sisse lülitatud või muud seaded mõistusevastaselt pandud. Siis teadagi on efekt umbes selline nagu naise ja ämmaga koos autos sõites - üks õpetab et keera vasakule, teine et keera paremale, aga ise tahaks otse sõita. Võimalusi on teisigi. Igatahes ei viitsi enamus kasutajaid oma seadet elementaarseltki kasutama õppida, küll aga asju suure bravuuriga kommenteerima.

algaja1. juuni 2011 kell 07:18

No see jutt seal ongi ilmekas näide sellest, et pannakse mingi hala kirja ja ei viitsita üleüldse kuskile süveneda. Ise kahtlustan kah mitme kaardi aktiivset olekut. Minu parim tulemus sellisel juhul oli Sakust Viimsisse läbi ameerika. Et kõigepeal sõidad sadamasse, siis seal laevaga Helsinki siis lennukiga üle lombi ja tagasi ja siis sadamast Viimsisse. Aru sain asjast ainult seepärast, et teekonna pikkus oli nii üüratu, et GPS näitas vaid kriipse, kui siis kaart välja zuumida, niipalju kui õnnestus, alles siis sain aru mida ta soovitas.

errvee6. juuni 2011 kell 16:31

algaja kirjutas:
-------------------------------------------------------

Minu parim tulemus sellisel
juhul oli Sakust Viimsisse läbi ameerika. Et
kõigepeal sõidad sadamasse, siis seal laevaga
Helsinki siis lennukiga üle lombi ja tagasi ja
siis sadamast Viimsisse. Aru sain asjast ainult
seepärast, et teekonna pikkus oli nii üüratu, et
GPS näitas vaid kriipse, kui siis kaart välja
zuumida, niipalju kui õnnestus, alles siis sain
aru mida ta soovitas.

Ennast ka paar korda Ameerikasse saadetud, tavaliselt selgub, et põhjuseks

ilmakaarte (N/S, E/W) vahetusseminek koordinaatide sisestamisel

ove7. juuni 2011 kell 07:52

Olen seda valesti arvutamist ka ise korduvalt kohanud Nüvi 770 puhul. Kasutusel EOMap kaart, teised kaardid ei ole samal ajal aktiveeritud. Kui otsida kindlat aadressi, siis pea alati pakub vastesks 2-3 sama aadressi ja üldjuhul ainult üks neist on kontrollimisel õige. Ülejäänud juhatavad valesti, kas kümmekond maja eemale või halvemal juhul hoopis mitu kilomeetrit valesti. Vigu on esinenud ka koordinaatide järgi navigeerimisel, kus teekonna lõpp arvutatakse suvalisse kohta aga mitte sisesattud koordinaatidele. Selle valesti arvutamise tõttu veendun alati enne sõidu alustamist, kas sõidu lõpp on ikka selles piirkonnas kuhu mul ka tegelikult on vaja jõuda.

ky5. detsember 2016 kell 15:44

Tere

Vana tema, aga uutel tegijatel uuena õhus. Pealegi on saadaval rohkem mudeleid ja teil rohkem kogemusi:)

Millist siis osta?

Garmini poest soovitati nuppudega - olete sama meelt?

Neist jäid sõelale GPSMAP64 ja eTrex30x. Üks pood kiidab ühte ja teine teist. Endal ei mingit kogemust.

Tänan juba ette kogemust jagamast!

laur5. detsember 2016 kell 18:28

Ma oskan kogemust jagada :) Suurt tehnika arvustust ei hakka tegema. Peale kunagist autonavi kasutust olen truuks jäänud sellele samale GPSMAP6X seeriale. Hetkel siis juba kolmas versioon sellest ehk see sama 64. Olen kõrvalt katsetanud ilma nuppudeta varianti aga minu meelest ei ole nii hea. Kindlasti vaieldakse mulle vastu :) Aga nuppudega hea just olukordades kui ei taha isegi telefoni taskust välja võtta ehk vihmaga ja külmaga. No lihtsalt on lollikindlam ja töötab igast olukorras :)

ky6. detsember 2016 kell 08:15

Aitäh!

Väga hea, ma kodutööna vaatasin ka GPSMAX64 poole, aga poes suutis mind pea ümber veenda eTrex'i suunas vaatama. Aga see ju ka nuppudega või siis mitte?! Ma ikka täitsa võhik:)

matu076. detsember 2016 kell 10:51

Tere!

Praegu saab eTrexi nii nuppudega (http://www.garmingps.ee/kasi-gps/kasi-gps-garmin-etrex-30x) kui puutetundlikuna (http://www.garmingps.ee/kasi-gps/kasi-gps-etrex-touch-35). Kuna viimast pole näppida saanud, ei oska võrrelda. Kardan, et kuna menüüd on ikka samad ja ekraan pisike, siis see puutetundlikkus erilist eelist ei anna.

Mida ma aga veidi oskan võrrelda, on tavakasutaja vaatest nutitelefon vs nuppudega GPS (eTrex 20 - põhimõtteliselt sama mis 30, aga mõni funktsioon vähem).

Nupugepsu plussid:

• Oluliselt täpsem kui nutitelefon. Peamine põhjus, miks seda vaja läheb.
  • Saab kindaga kasutada, võib nii asfaldile kui rabasse pillata ja ilmselt ei juhtu midagi.
  • Geopeituse toega, st näitab mingeid aarde atribuute, lisaks asimuutide jne arvutamine.
  • Patareid peavad kaua vastu (väidetavalt ööpäev järjest sisselülitatud ekraaniga).
  • Ei sõltu mobiililevist, kaart on alati ees.

Mida aga tuleb arvestada:
  • Vajab lisakaarti. Kui see tuleb poest kohe kaasa, on väga hea. Lisaks on see ka oluliselt täpsem kui gmapsi standardkaart. Samas ei saa kohe ortofotole ümber lülituda. Algselt mälus oleva maailma/Euroopa baaskaardiga pole suurt midagi pihta hakata.
  • Ekraan on ikka hirmus väike: autoga navimiseks ohtlik, kaardi liigutamine (külgedele, sisse-välja) puutetundliku ekraaniga harjunule väga aeglane ja ebamugav. Metsas jalutades ajab asja ära.
  • Koordinaatide sisestamine või, jumal hoidku, kirjutamine, on üheainsa nublaka abil üsna närve proovile panev operatsioon.
  • Menüüde ülesehitus on kohati väga kohmakas ja/või lihtsalt ebamugav. Kui koordinaadid on antud vahelduvalt mitmes erinevas vormingus, tuleb pidevalt seadistusmenüü kaudu ümber lülituda; kui on antud põhjalaius ühes ja idapikkus teises vormingus, siis tuleb ikka nutiföön teisendamiseks appi võtta. Asimuudi kaudu uue punkti määramine on nii ära peidetud, et leidsin selle alles pooleaastase kasutamise järel.

Igapäevaseks lihtsamate aarete otsimiseks on eelkõige ikkagi kasutuses nutitelefon - lihtsalt kiirem ja mugavam. Kui viieminutise otsimise järel ei leia ja Maa-ameti kaart ka ei aita, tuleb päris masin välja. Pikematel metsa- ja rabaretkedel eelistan samas päris asja: kuidagi toekam tunne :) Näen ilusti kohe enda träkki ja seda, kus järgmine reetlik rabanurk ette tuleb.

Kokkuvõttes: konkreetse GPS-i valimisel ma ei oska aidata, aga pigem andsin väikse ülevaate, mis nuppudega GPS-i puhul ees ootab. Kasutajaliides paraku ON telefonidest 10 aastat maas ja see vajab harjumist. Kuulduste põhjal on uuematel edevatel tippmudelitel jälle omad teised probleemid.

Kui nüüd keegi leiutaks asja, mis reaalselt oskab korraga kõike ja hästi...
enn6. detsember 2016 kell 11:24

Täpseid soovitusi ongi raske anda, sest inimeste eelistused on väga erinevad. Ise pakuks et eTrexide ekraanid liiga väikesed ja kehva resoga. Vaataks alates Oregonist ja kui raha rohkem, siis näit Montanad saab panna ka autos teed juhatama. Kas nuppudega või ilma, jällegi sõltub väga oma eelistustest. Endale tundub mugavam puutetundlik, samas metsamehed üldiselt eelistavad nuppudega variante.

Seega pigem soovitaks minna vastavasse poodi kohapeale, kiusata müüjat ja lasta demoda/näppida erinevaid võimalikke variante. Teiste kohta ei oska väga rääkida, aga http://www.garmineesti.ee/kasigps-metsa-merele/kasi-gpsid Tallinnas ja Tartus peaksid oskama küll head nõu anda. Mingilt nurgataguselt müüjalt ei soovita osta, isegi kui tundub veidi soodsam olema.

crypt126. detsember 2016 kell 11:51

Kui nüüd keegi leiutaks asja, mis reaalselt oskab korraga kõike ja hästi...

See küll ei lähe teemaga 100% kokku, aga minu meelest üks kooslus, mis kõike teeb, on nutitelefon+väline Bluetooth ühendusega geps.

Selle boonuseks on käsigepsu täpsus (error 2 meetrit) ja nutitelefonis saab ju kõike vastavate programmidega teha. Isegi kaarti saab omale OFFLINE's kasutamiseks alla laadida, kui on teada, et satud kuhugi, kus midagi ei levi.

Miinuseks on muidugi see, et nende kahe ühendamiseks kulub veidi rohkem aega, kui puhtalt gespu sisselülitamiseks kuluv aeg.

Mina olen sellise kooslusega küll rahul.

alex6. detsember 2016 kell 15:38

Ega see vist küsijat ei aita, aga mina olen kuus aastat kasutanud autonavi otsimiseks(üks nupp on ka: on-off) ja tegelikult muud ei tahagi :) Olen proovinud ka käsigepsu nii nuppudega, nuppudeta, telefoni, aga kõige paremini on siiani töötanud vaatlus, kui nutikas abivahend on piirkonda toonud. Seega pole kindel, kas meetrise täpsusega geps on hea valik, kui jõllitada ekraani ja ümbrust mitte nähes :) Küll aga on olulised kaardid ja tugi nendele, hea kaart on kindlasti olulisem kui "tiluliludega" aparaat ja nagu viimati välja tuli, pole nö. viimase malli geps parim kaaslane otsingul: raske, akud ei kesta jms. Eks see vist ongi teema: kellele ema, kellele tütar :)

phantom7. detsember 2016 kell 18:11

Mitte et see oluline oleks, aga mina olen kogu oma geopeituri karjääri jooksul mänginud Zümo 660 tsikliGPSiga. Seda muidugi sel proosalisel põhjusel, et see juhtus olema, kui mängima hakkasin :) Alguses toksisin koordinaate käsitsi sisse, hiljem tegin programmijupi, mis GPXi oskas importida niipea kui GPS arvuti küljes. Plussidena võib ehk välja tuua hea suure ekraani, tugeva ehituse (teoorias isegi veekindel, aga igaks juhuks pole proovinud), maha on kukkunud küll korduvalt ja siiamaani on elus. Kuna asi on mõeldud tsikli peal kasutamiseks, siis toimib puutetundlikkus ilusti ka kindaga. Selle miinus on küll see, et taskus vahel loeb ka puuteid ja teeb tont-teab-mida. Täpsusest pole ka siiamaani eriti puudu jäänud, lisaks on olemas väline antenn, millega vajadusel täpsust juurde saab. Maitseasi on ta nagunii :)

erko7. detsember 2016 kell 19:29

Aarde otsimisel pole ülitäpsest gepsust vist abi, kui aarde koordinaatide määramisel pole peitja vähemalt sama täpset riista ja õigesti kasutanud? Ereda näitena võiks tuua hiljutise aarde nimega Lembit, kus selle peitja oli eksinud koordinaatidega lausa 900 m!

Näitan tulemusi 31-45 / 46