Millist Garminit osta?

Näitan tulemusi 46-46 / 46
rudolf9. detsember 2016 kell 14:49

Lisan omalt poolt ka paar sõna jutu jätkuks tsikligepsu osas. Endal juba kaks aastat Garmini Zümo 390LM ja olen saanud kasutada paaril korral ka Martini poolt põhjalikult arvustatud eTrex-i.

Tsikligepsu plusspooled on juba ilusti ära mainitud, nimelt suhteline pommikindlus (olen kukutanud seda korduvalt kividele ja paduvihma käes tundide kaupa sõitnud ilma ühegi probleemita) ja suur puutetundlik ekraan (tõsi, kes tänapäevaste nutiföönide ekraanidega harjunud, nende jaoks jääb selle ekraani tundlikkus kiviaega). Üheks üsna tõsiseks miinuseks võiks siiski nimetada geopeituse toe puudumist, kui sa just tõesti ise sinna mingit koodi juurde ei kirjuta...

Ise teen nii, et laadin alla GPX failid, viskan need lihtsalt gepsul vastavasse kausta ja siis lähen otsima aaret "GCXDPD" mille kohta ei tea ühtegi atribuuti, ainult seda, mis endal võib-olla meeles on. Samas noh, mingis mõttes võib öelda, et nii ongi põnevam ja kogemus ehedam (kui just ei veeda nullis pool tundi, ei leia midagi ja hiljem kodus loed, et kurat, hoopis multi alguspunkt oli, kus oli vaja loendada midagi).

Ilmselt see puudutab küll väga väheseid kasutajaid, aga olen leidnud, et see konkreetne geps ei sobi aarete otsimiseks kaugemal põhjas (ega noh, teoorias ka lõunas) kui ca 70. laiuskraad, sest tema baaskaart ei võimalda seda. Isegi kui kaugemale ulatuvad kaardid sisse laadida, siis ta ei tunnista polaaralade olemasolu :D

Mis puudutab e-Trex-i, siis kasutajaliides on nagu ta on, aga üldiselt saab kõik vajaliku tehtud. Koordinaatide sisestamine selle väikese kangikesega on tõsine piin, aga geopeituse tuge omada on jällegi väga tore, eriti aarete juures, kuhu sa ilmselt lähiajal enam ei satu. Endal on jällegi töötanud väga edukalt see süsteem, et laadid alla GPX failid, tõstad vastavasse gepsu kausta ümber ja korras.

Ilmselt kui peaks omale geopeituse eesmärgil praegu uut gepsu ostma, siis ma vaataks esmajoones Garmini Oregoni ja Monterra seeria masinate poole, aga kuna ise pole neid kasutanud, siis ilma põhjaliku näppimiseta ei julgeks osta. Samas jah, enamuse oma otsimistest olen teinud tsikligepsuga ja tegelikult saab hakkama küll. Kas võiks olla parem? Jah, muidugi. Aga ideaalset asja ilmselt nagunii esimese katsega ei leia, pigem saad hea ülevaate sellest, mida järgmise juures kindlasti vaatama peaks :)

Näitan tulemusi 46-46 / 46