Kevadine aarete hoolduskampaania.

Näitan tulemusi 1-15 / 179
mart7. aprill 2011 kell 18:56

Seoses lume ja jää aktiivse sulamisega kuulutan välja kevadise GeoTeemeÄra 2011, mis kestab kuni 22. maini sellel aastal. Palun kõigil aardeomanikel vaadata üle oma hooldust vajavad või suisa kättesaamatuks muudetud aarded ning need renoveerida või taastada. Loomulikult võiksid oma panuse anda ka vabatahtlikud aarete hooldajad, seda eelkõige nende aarete korda tegemisel, millistel puudub aktiivselt mängiv omanik.

23. mail 2011 kuuluvad kõik aarded, mis on üle aasta ilma mõjuva põhjuseta kättesaamatud või hooldamata, ilma lisaküsimusi esitamata arhiveerimisele, et vabastada kohta uutele ja parematele aaretele. Seda juhul, kui aarde omanik ei ole nimetatud ajaks logiteatega (või mõne mõistatusaarde saladust avalikustamisega reeta kartes mulle isiklikult privas) mõjuvast põhjusest teada andnud.

Hoiame oma aarded korras, siis on meil endil kui ka suvel Eestit külastavatel turistidel vaid meeldivad elamused geopeitusest!

koit4613. aprill 2011 kell 19:55

Minu käest saab suuremas ja väiksemas koguses erineva suurusega niiskuse-eemaldeid (selliseid mis on kingakarpides ja riiete vahel).

koit4614. aprill 2011 kell 21:17

Unustasin mainida, et tasuta saab neid. :)

miki20. aprill 2011 kell 10:46

Põllepaela http://www.geopeitus.ee/aare/217#97485 logiteade "kui kevadhooldustööde tähtajaks mõni varemleidja ei hoolda, läheb aare arhiveerimisele ?"

Miks?

Sest on kogunud tervelt kaks mitteleidu ja teemaalgataja ei aja ennast enne tagajalgadele, kui keegi on aarde välja kraapinud?

Jaanipäeva lendas kahe aasta ja kaheksa mitteleiuga arhiivi, kuid tegelikult oli täiesti olemas ja veel väga heas korras.

Nälg ja võlg jõudis kaks korda järjest arhiivi lennata, kui õigesti mäletan.. siiamaani samal kujul hea tervise juures olemas.

Elektriline korjas 4 aasta jooksul 12 !! mitteleidu. Käisin ise teda vähemalt 3 korda otsimas ning kui lõpuks leidsin oli temagi väga hea tervise juures.

Seda loetelu võiks lõpmatuseni jätkata..

Ma ei loe ühestki logist välja põllepaela aarde halba seisukorda või hooldusvajadust. Veel arusaamatum tundub hooldusvajaduse sisestamine inimese poolt, kes ei ole isegi koha peal käinud.

Või siis esimese mitteleiu peale. Mitteleidmine ei tähenda, et aardel kohe midagi viga oleks. Ajame parem tagumiku püsti ja hooldame neid aardeid, mille kohta TEAME, et VAJAVAD hooldust. Näiteks Kakerdaja http://www.geopeitus.ee/index.php?p=350&c=710#93942 mis sai hoolimatu kohtlemise osaliseks ja mille seisukorda ma praegu isegi ette ei taha kujutada.

Kuna peitja pole ilmselt mahti saanud ja viimastel leidjatel tundub ükskõik olevat, võtan selle oma südameasjaks kuu jooksul ära hooldada.

Miki.

linnapreili21. aprill 2011 kell 11:41

Mõtlesin, et ignoreerin teadlikult seda viimast teemat.

Aga nagu te kõik teate, ei suuda ma vaiki olla (luban, et üritan ennast parandada).

Esiteks, suurimad vabandused, et mina kuulun geopeiturite hulka, kes kõiki oma mitte leidmisi ei logi. Üritan seda parandada aga vahel kahtlen, kas ma olen õiges kohas (multi-mõistatuste puhul) ja teisel puhul jalutuskäik läbi metsa kohta, kus võiks midagi olla (kuid ma reaalselt ei otsigi) - ei kvalifitseeru minu hinnangul otsimise alla. Kui logiks kõik oma metsas käigud ära, kus aardest mööda kõnnitud ilma logimata, siis siniseid nägusid tuleks oluliselt rohkem. Ei näe selleks ka vajadust.

Mure Põllepaiga - nimelt asukohas on superilus sambakiht metsa all ja minu käed ei kibele

sõrmu või keppi torkamast ca. 20m siia-sinna (nagu gps näitab) samblamättaid läbi otsimaks (ehk mis on vihje). Vabandust, aga minu sisetunne ei luba seda teha. Visuaalne vaatlus on läbi tehtud ja liivakihid on läbi kammitud. Kui Miki või keegi teine vajab selle kohta tõestust, siis ma võin selle kohta teha kaks ilusat sinist nägu. Eesmärki ei muuda, mis on - selle asemel, et inimene, kel pole aimugi, milline samblamätas, mida 2 aastat tagasi liigutati, peidab aaret, liigub seda mätast (tõenäoliselt ühte mätast) inimene, kes teab, mida liigutada. Kui mätas on liigutatud - vaadatud, kas aare alles ning sellega korras, on järgmisel lihtsam tuvastada tehtud geokorrosiooni (ilma seda ise tekitamata). Nagu ma saan aru, on minu idee pointless ja leidmiseks siis tuleb mul siiski ise "metsanodsu" olla ehk midagi samblasse torgata. Pühapäeval saate teada, kas ma olin edukas.

Kui keegi arvab, et suudab anda selge juhise, kust ning kuidas leida aaret loodussõbralikult (2 aastaga tekib teatud ajalookiht) siis andke sellest ometi märku. Siiani pole seda keegi teinud ega keegi tee ka rohkem sinist nägu.

Minu TeemeÄra on hetkel päevakorrast maas sest minu aarded on korras. Peale avalikku "Kuremaa tuuliku juhtumit" ja ühte väikest sõnavõttu privaatselt, ei innusta mind mitte mingi midagi, teisele peitjale kuuluvat aaret hooldama-taastama, ilma omaniku selge sõnalise soovita. Seega enne kui ruttate kellegil aaret hooldama-taastama, suhelge peitjaga - kas ta seda üldse soovib.

telc21. aprill 2011 kell 12:01

Käisin eile õhtul kell 17.00 Põllepaela aarde juures kohapeal.

Olukord: metsa all on veel lundki ning potentsiaalsetes peidupaikades pinnas-lehepuru-sammal läbi külmunud. Lühidalt - aare on tõenäoliselt oma pesas kinni ja ootab soojemat aega kui praegu.

Kuna tegu on looduskaitsealaga, siis suisa anun - võta labidas uuesti autost välja, oota nädalat paar enne kui seal uuesti otsinguid alustad.

/kustutatud turvapõhjustel/

marx30321. aprill 2011 kell 12:19

Virumaa metsades on veel tõeline talv. Mitte ainult Põllepaela ümbruses, aga mujalgi. Eile käisime Siimuga Neerutis orienteerumas ja no umbes pool rajast tuli läbida paksus lumes. Lagendikel ulatus see mulle põlvini. Oose ületades oli tunne nagu lumelauata lauduril - nii libe oli ja sellises võsas alla libiseda väga meeldiv polnud. Tasuks lõhkised peopesad... Kes siitkandist nädalavahetusel aardeid otsima tuleb, peab esialgu veel lumega arvestama.

kolla21. aprill 2011 kell 12:23

Mina mäletan, et põllepaela polnud üldse väga loodusvaenulikult peidetud, pealegi on kivi vahva, legend ka juures ja koht igati aaret väärt. Seega arhiveerida küll ei tasuks. Kui tõesti peitjad enam ei mängi ja ei reageeri, siis peab keegi selle lapsendama ja ehk leiab ka kaasaegsema peiduka.

Kuremaa tuuliku osas olen küll Linnapreiliga nõus, seal peitja ise ei tee ja teistel ka ei luba. Niuks-niuks...polegi lahendust?!

Aga telc-i ettepanek on suurepärane, hakkan raha koguma. Kas porilompide eest ära kuivatamine on ka hinna sees?

Ilusaid munavõtteid kõigile mängijatele!

karuonu21. aprill 2011 kell 12:27

telc kirjutas:
-------------------------------------------------------

/kustutatud turvapõhjustel/

Jube hea idee oli, kahju et ära kustutasid. :)

Mul on hetkel umbes 9 aaret vaja taastada, muidu arhiveeritakse. Kõrvaline abi oleks väga vajalik. Ma juba kujutasin ette, kuidas Telc istub puu otsas ja osutab laserpointeriga ning Linnapreili taastab-leiab sealt aarde. :D

katrin21. aprill 2011 kell 14:20

Kolla kirjutas:

Kuremaa tuuliku osas olen küll Linnapreiliga nõus, seal peitja ise ei tee ja teistel ka ei luba. Niuks-niuks...polegi lahendust?!

KAS MA OLEN KEELANUD AARET HOOLDAMAST KELLELGI? KAS NEED SELLE AARDE JUURES SÕNAVÕTJAD TEAVAD IKKA PÕHJUST MIKS SEE SAI MUUDETUD AJUTISELT KÄTTESAAMATUKS, NING MIKS SEDA POLE HETKEL TAASTATUD??? Kas nendest sõnavõtjatest on reaalselt olemas keegi, kes ütleb, et jah, lähen ja taastan selle aarde esimesel võimalusel, arvestades eelneva peidukoha puudusi???

errvee21. aprill 2011 kell 14:40

katrin kirjutas:
-------------------------------------------------------

KAS MA OLEN KEELANUD AARET HOOLDAMAST KELLELGI?
KAS NEED SELLE AARDE JUURES SÕNAVÕTJAD TEAVAD IKKA
PÕHJUST MIKS SEE SAI MUUDETUD AJUTISELT
KÄTTESAAMATUKS, NING MIKS SEDA POLE HETKEL
TAASTATUD??? Kas nendest sõnavõtjatest on
reaalselt olemas keegi, kes ütleb, et jah, lähen
ja taastan selle aarde esimesel võimalusel,
arvestades eelneva peidukoha puudusi???

kui tahaks ise geopeitureid tuuliku juurde kutsuda,

aga senine peidukoht ei sobi,

siis võiks sealtsamast uus otsida, kasvõi aarde tüüpi muuta

või loobuda ja anda koht vabaks
mark21. aprill 2011 kell 18:33

Lugesin siin tänast saagat ja selline mõte tekkis pähe, et geopeitust ei ole mõtet mängida kui see pidevalt negatiivseid emotsioone tekitab - võib veel infarkti saada. Tundub nagu mõni mängiks seda tõepoolest vastu tahtmist.

Nautige ümbritsevat loodust isegi kui aare ei ole oma parimas seisukorras. Ja ärge olge nii kurjad üksteise vastu - kevad ikkagi :).

jussike24. aprill 2011 kell 11:42

Käisime mitmel päeval Põllepaela otsimas, kuid ei leidnud. Võimalik, et peidik on oluliselt parem, kui siis, kui meie selle leidsime või oli siis õnne rohkem. Oleme valmis taastama, kui saaks mõnelt viimaselt leidjalt kinnituse, et ei ole enam midagi leida. Seni aga üritame mõne aja pärast uuesti leida. Koht on selline, mis otse vajab aaret end lähedusse.

mart9. mai 2011 kell 19:31

Tuletan meelde, et vaid 2 nädalat on selle päevani, kus kõik põhjuseta hooldamata ja pikalt kättesaamatud aarded oma koha arhiiviriiulil leiavad.

Kelle jaoks on see tänane postitus uudiseks, soovitan lähemalt tutvuda selle sama foorumiteema esimese sissekandega.

papag13. mai 2011 kell 13:22

Paljassaare puzzle

http://www.geopeitus.ee/?p=350&c=222#99682

Vb on keegi kes viitsiks selle korda teha, ise kahjuks ei saa, kuna mul see endalgi leidmata. Igatahes kant on ju tore.

Näitan tulemusi 1-15 / 179