Ilusat ja igikestvat emakeelepäeva!
Ma ise kirjutan sageli kiiresti ja valesti aga nii eesti kui rahvusvahelisel lehel kirjutan ma eesti keeles. Pealegi on meil kõigil kasutusel sõnu ja termineid, mida pole ÕS-is kirjeldatud - meil kõigil on oma eesti keel.
Siinkohal teen kaks, veidi ka provokatiivset üleskutset. Eestis peidetud aaretel on ennekõike ja soovi korral vaid eestikeelne kirjeldus ja eestlaste aardelogid on alati eestikeelse tekstiga ka geocaching.com lehel. Jah, kohe tuleb rünnak, et rahvusvahelised reeglid on sellised ja sellised. Aga vaadakem ringi - isegi aaretel, kus on ligi 10 tuhat lemmikpunkti, võivad olla vaid kohalikus keeles kirjeldused ja kes tahab külla minna, see leiab mingi tõlke. Miks meil peaks olema teisti? Kas eesti keel on kehvem kui hispaania, kataloonia, saksa või inglise? Ei ole! Minuarust on ilusam hoopis.
Ainus põhjus, miks ma olen geopeitus.ee keskkonnas logija ka peale siinseid isiklikke konflikte, on see, et see on ainus koht, kus geopeituses räägitakse eesti keeles. Ja ma ole veendunud, et eesti keel säilib mitte tänu õigekeelsusraamatutele, vaid tänu sellele, et me eesti keelt kasutame.
Ammu pole siin kedagi õnnitletud, kuid nüüd on põhjust!
Palju õnne Liis ja Kaupo abieluranda sõudmise puhul!
Väga kaunis pilt on vaatamiseks Luhasoo aarde juures.
Õnnitleme ja tunnustame noorgeopeitureid, kes osalesid Geograafiaolümpiaadi lõppvoorus, mis toimus 2.-3. maini Viljandis.
Lõppvooru pääsesid üle Eesti tublimad õpilased piirkonnavoorude põhjal ja lõppvoorus toimus kirjalik töö, multimeediatest ja maastikuvõistlus.
Meie noored geokolleegid saavutasid väga häid tulemusi:
8 klassi arvestuses I koht Allan Roosimaa [geobeargraphy]
Gümnasistide arvestuses 6. koht Salme Sillamaa [SalmeS]
Palju õnne ja edukaid geograafia alaseid tegemisi tulevikus!
Olümpiaadist pikemalt ja tulemused siin https://teaduskool.ut.ee/et/olumpiaadid/geograafiaolumpiaad
Head geopeituse päeva 16 august
Täna 25 aastat tagasi sai Eestis alguse geopeituse mäng. Veerand sajandit seiklusi ja toredat kogukonda, kes on mängu elus hoidnud. See on tähistamist väärt!
Regio värskes blogiloos “Geopeitus 2.0 – millist tarkvara kasutada” saab iga mängija üle vaadata, millised tööriistad tänapäeval aardejahil kõige paremini abiks on. Ja mis oleks sünnipäev ilma peota? Pidu toimub juba sel laupäeval, olete kõik oodatud.
Eesti Geopeitus 25 ❤️
Palju õnne meile kõigile!