gepsu või kaardi kala?

diesel4. august 2013 kell 19:25

garmin dakota 20 ja regio eesti teed v1.12NT

ükspäe sõitsin tartust välja tallinna poole ja üsna varsti pealt ringtee risti mõtsi korra geps käima panna ja vaadata, mis marsruuti ta soovitab haapsallu minekuks. peast arvasin, et türi-rapla-märjamaa-koluvere-risti kaudu ilmselt, aga kas arkma risti minna põltsamaa-võhma teed või imaverest. nii, geps käib ja sean siis sihtpunktiks haapsalu ja ei saa kuidagi pihta, miks ta tahb, et ots ringi pööratakse. suumisin välja ja selgus, et soovituslik tee on tagasi tartusse ja siis piibet mööda tallinna ja siis alles haapsallu.

tegin sisse-välja lülitust ja korra isegi võtsin patakad lahti, et riistapuu korralikult reseti teeks. aga selline teekonna soovitus säilis.

siis mõtsi, et proovin lühemat otsa. põltsamaa lähenes ja tahtsin teada, kumba teed mööda arkma risti lühem maa oleks.

no regio kaart tundis arkma nimelist kohta küll, aga selgus, et see asub kuskil vist peipsi ääres. ma väga ei süvenend. samas imavere-viljandi maanteel olev arkma rist ja sealsamas kõrval olev suur küla, kui mitte suisa alevik, oli täitsa tundmatu.

see viimane tundub vist küll pigem regio kaardiandmete puudulikkus olevat, aga ümbernurga marsruutimist ei mõista kuidagi seletada.

mida targem ja kogenum rahvas asjast arvab?

timix7. august 2013 kell 19:42

Minul kaovad ka vahest harva väiksed teed ära, sest Regio mälukaart ei saa hästi ühendust, kui hullusti raputada on saanud kuskil või midagi. Selleks tuleb mälukaarti natuke kohendada ja asi on jälle korras. Ei tea, kas see muidugi sama probleem on.

algaja13. august 2013 kell 12:08

Oleks mul ka siuke mälukaart, mis viletsa ühenduse korral ainult väiksed rajakesed ära kaotab ...

Aga see ruutimine on ainult kaardi (mitte SD-kaardi) poolne asi. Kui seal on andmed valesti siis GPS ka arvutab valesti. Minu rekord oli kuskilt Saku juurest läbi USA koju Viimsisse sõita. Alguseks pidin minema laevaga Helsingisse, siis lennukiga USA ja sealt tagasi siis jälle laevaga TLN ja siis koju. Aga see oli aastaid tagasi ja ma ei mäleta enam isegi mis kaardiversioon see oli. EOMAP'i kaart oli. Ehk siis proovi mõne järgmise kaardiga. Ja muidugi on olemas ka GPSi seadistus. Seal saab määrata igasugu asju. Ntx tasuliste teede vältimine, kruusateede vältimine, jne. Ka selle abil võib täiesti idiootsete tulemusteni jõuda.

enn13. august 2013 kell 13:43

Antud juhul pole küll kaardis asi, ka mitte selles kaardiversioonis, millest jutt oli. Juhatab õigesti ja kõik nimetatud kohad on otsitavad. Pakkusin Indrekule ka võimalust koos uurida milles asi on, aga ta pole jõudnud veel ühendust võtta.

Pigem asi ikka seadetes, aga seal võimalusi mitmeid.

alex5. september 2017 kell 09:44

Nii, nüüd olen ka mina sama murega: Nüvi 550 koostab teekondi nii nagu jumal juhatab. Mõned näited: Sillamäelt Narva keskele läbi Narva-Jõesuu(kuna sõit oli kogu aeg otse, siis kuni 90m kaugusele sihist, üritas ümber suunata), Tartu maantel enne Annat tuli selline tee soovitus http://www.geopeitus.ee/pic/61622.jpg. Kogu häda algas peale euroopa tripi ja kaardipõhjadeks on eomap, topo ja regio. Samad kaardid olid kasutusel ka varem, aga sellises koguses jama pole kunagi olnud. Hetkel kas üleühe aarde või umbes nii, sagedusega käib mõistmatu ümbersuunamine täiesti olematute teede kaudu, kui ise sõidan nt. põhimaanteedel. Naissaarel saatis ta mind vahelduseks Tallinn- Stocki laevaliinile ja siis koostas teekonna edasi mööda saart. Seadeid omateada muutnud ei ole ja kui mälus sobran, siis esimene jama algas tagasiteel kas Leedus või Lätis peale regio sisestamist euroopa kaardi asemel. Aparaat on tänaseks 7a vana, aga asendada pole kahjuks millegagi :(

Lisatud 10 minutit hiljem: vaatasin üle seaded(enne teema lugemist ei tulnud selle peale), keelatud olid kiirteed ja katteta teed(panin need linnukesed tõesti eurotripil ja ehk selles ongi kala). Eks näib nüüd, kas midagi muutub, annan sellest mõne aja pärast kindlasti teada... loll on ikka loll olla :(

uuspoiss30. september 2017 kell 08:12

Tasub ka kontrollida, et mitu kaarti korraga sisse ei oleks lülitatud.

alex30. september 2017 kell 15:36

Minu autonavi seda ei lubagi teha. Kahjuks on aga mure jätkuv, hõiskasin enneaegselt :( ja trikid jätkuvad.