Kuna ise sain kogematta ühe ANDROIDI tarkvaraga seadme omanikus millel kah GPS sees siis soomulik jätk sellele on sinna ka geoprogrammi paigaldamine.
Sellega tekkis aga suur jama. Nimelt neid programme on nii suur hulk, et ei oskagi nagu valida nende seat.
JA veel on enamus tasuta asju on mingid jamad ja ei tööta korralikult.
Lühidalt siis äkki võiks inimsed oma kogemusest siia kirjutada kui on kasutatud androidi peal toimivat rakendust.
PS: palun ärge seda kirjutage, et telefon ei ole GPS ja ma peaks ostma korraliku aparaadi. Mul on erinevaid GPS aparaate igasuguseid.
Kasutan Garmin A10 android telefon-gps-i. Tasuta Maverick programmiga leian GC aarete nimekirja oma ümbrusest (või valitud kohas). Siis avan GC aarde brauseriga, valin koordinaadile teise vormi ja telefoni gps hakkabki aarde juurde navigeerima. Kui levi on kehv kipub küll Maverick alguses kinni jääma, kui aardeid laeb. Päris gps-i kogemust ei oma.
Ahtoj
Mina kasutan Android telefonis Geocaching programmi. Ega peale selle ei tunnegi millegi muu järgi eraldi vajadust. Kasutan seda peamiselt siis kui käsi GPS-i parasjagu käepärast pole. Ainukene miinus on päris täpselt nulli navigeerimine, selleks ei ole ma ühtegi head Androidi tarvara leidnud. Teine Androidi tarkvara mida veel vahel kasutan on Locus Pro, selle saab panna näitama Maaameti kaariserveri kihte. Ja veel ka Google Earth ja Google Maps , mida küll otseselt geopeituseks ei kasuta aga seda saaks selleks kasutada küll KML formaadis puntide või träkkide importimisega.
Ma kasutan kahte rakendust:
c:geo võimaldab ju ka mis iganes formaadis koordinaate sisestada, waypointe lisada ja muuta. Kuidas tast mõistatusaarete puhul siis kasu pole?
Nojah, kui ma juba sõna võtsin, siis kasutan ka c:geo'd, geocaching.su app'i ja muidugi garmini enda softi (telefon on Garmin Asus A50), mis aitab just mööda teid aareteni navigeerida, aarete läheduses kasutan pigem c:geo kompassi. geopeitus.apk "surmas" Garmini softi oma inforohkusega.
pilditibi kirjutas:
-------------------------------------------------------
c:geo võimaldab ju ka mis iganes formaadis
koordinaate sisestada, waypointe lisada ja muuta.
Kuidas tast mõistatusaarete puhul siis kasu
pole?
Tunnistan end oinaks. Pole seda osa väga näppinud just seetõttu, et mulle c:geo kompass ei istu. Sestap mul lisa äpp kasutusel konkreetseks navigeerimistööks
Locuse kohta niipalju veel infoks, et Maaameti kihtide kuvamiseks peab kindlasti olema tasuline Locus Pro vesrioon, tasuta Locus Maaameti kihte ei võimalda kasutada.
Selle Lookusega sain ma igatahes täna ühe asja kätte.
Pähjaks oli guugeli mingi kaart.
Kasutan locus free ja c:geo tarkvara. Locus Free-ga saab vabalt maa-ameti kihid wms teenusega alla kuvada. See ongi minu jaoks Locuse kõige suurem pluss, et nii foto kui topo on suure täpsusega taustaks, mitte google nihkes kaart.
C:geod kasutan aga aarete vaatamiseks ja info lugemiseks. Tundub mugavam.
Täpsustuseks veel nii palju, et Locus Free võimaldab küll maa-ameti kaarti kuvada, kuid piiranguks on allalaetavate kaardifragmentide arv päevas. See oli miskine 1000 või 10 000, enam ei mäleta mitu nulli seal oli. Igatahes tervet geopäeva sellega vastu ei pidanud, eriti kui veel muudkui suumid ja ketrad ja otsid midagi.
Varem sain tasuta Locusega ka lähimaid aardeid alla laadida, praegu ma miskipärast ei saa, nõuab GC membershippi. Pole veel uurinud, kas on viga minus või on mingid kraanid jälle kinni keeratud.
Aga kõige mõnusamad on Locuse geopeituse töövahendid. Nendeks on raadiuse märkimine koordinaadi ümber, kahe punkti vahele keskpunkti märkimine, kahe sirglõigu ristumispunkt, projektsioon (suund ja kaugus)... midagi oli äkki veel? Ja need on kõik (praegu veel) tasuta!
Maa-ameti kaarti saab muidugi OruxMaps programmiga kasutada: OruxMaps . Geocaching programmidest kasutan seda: Geocaching . Locus Pro on mul ka olemas.
Sooviks ka leida mõnda korraliku appi. c:geo on hea informatsiooniks, locus-est pole siiani mingit kasu olnud. Ainuke, millega olen isegi ühe aarde leidnud, on polaris navigation. Tahaks just sellist programmi, kuhu toksid koordinaadid ja marsid aaret otsima.
rohtvee kirjutas:
-------------------------------------------------------
Sooviks ka leida mõnda korraliku appi. c:geo on
hea informatsiooniks, locus-est pole siiani mingit
kasu olnud. Ainuke, millega olen isegi ühe aarde
leidnud, on polaris navigation. Tahaks just
sellist programmi, kuhu toksid koordinaadid ja
marsid aaret otsima.
Min sain igatahes lookusega hakkama metsas. Lasi kohapeal koordinaati sisse toksida ja puha
Ma ei väsi c:geod kiitmast. Mis usk takistab sinna koordinaatide sissetoksimist ja kohalemarssimist? Tõenäoliselt ligi tuhat aaret olen sellega leidnud ja leian ka järgmised 1000. Aarde 100 000 puhul toimis hästi ka hoopis teistmoodi andmete sissetoksimine.
Äkki viitsib-oskab keegi seletada täiesti tehnika võõrale kodanikule, kuidas androidi tahvlis-telefonis saaks aarde juures maaameti kirjale klikates näha fotot-pilti-rakendust või kuda kuram seda kutsuda? Locuse ja c:geo sain sisse ja nagu toimiks kah kui nendes surfata aga kui geopeituse lehel klikkan maaametile, siis kinnitab, et mingid pluginad puudu...äkki on kellegi 100-157 grammi neid üle ja loovutab? Palun mitte naerda kuna käsi geps on minule endiselt keeruline ja otsin auto naviga aga nüüd sattus miski androidne näppu aga mõistust koos sellega ei jagatud...:S
Et see tehnika ka nii kiiresti peab arenema...:P
Võib täiesti erasõnumina, et teisi naerukrampidest säästa :.D