sookoll kirjutas:
-------------------------------------------------------
Versioon 0.2.6:
Aadress endiselt: https://gp.sookoll.ee Head kasutamist!
Täitsa pekkis. See tööriist läheb aina paremaks, hää töö!
Kuna see rakenduse kolimine geopeituse alla on venima jäänud, siis sai vahepeal enda vajadustest lähtuvalt asja edasi arendatud.
Kuidas seda kiirendada saaks, kelle abi vaja, admin Märdi? Kui nüüd Sookolli, Trallsi ja Märdi tehtu-plaanitav kokku panna, saaks GP lehele korralikud kaasaegsed kaardid, tööriistad ja mobiilse rakenduse pealekauba. Mehed, kas teete ära?! EV100 aasta ikkagi - kingitus meile kõigile (tu)
Versioon 0.2.7
1) Filtri nupp näitab nüüd kogu aeg, palju aardeid kaardil on.
2) Filtri aknasse tekkis eraldi checkbox, kust saab sisse lülitada kõikide aarete 160m raadiusega puhvrid. Hea näiteks uue aarde planeerimisel või linnades mõistatusaaretele kirvega kallale minemisel. Ettevaatust siis nende aaretega, mis ei ole oma füüsilistes kohtades, aga seda teate vast ise ka, siin on filter abiks ehk.
3) Kuna mobiilis ei tööta faili sikutamine kaardile aga GPX-faili oli mul Klaperjahi turistisõidus vaja kaardil näha, siis tegin kihtide menüüsse eraldi GPX-kihi lisamise valiku. Saab sarnaselt WMS kihile sisse-välja lülitada ja üldse eemaldada.
4) Läbitud teekond on punase punktiirina kaardil alates trackingu algusest kuni selle lõpetamiseni. Hea näha, kus oled juba otsinud ja kus pole.
5) Kuna põhikaart ei ole alati hea (näiteks linnades suurtel suurendustel), siis nüüd on kaks eraldi kihti Maa-ameti kaart ja põhikaart.
Halb: Kuskil on mingi viga sees ja tracking läheb sassi omadega aegajalt, ehk järgmises versioonis saan probleemile jälile.
https://gp.sookoll.ee
Ah kaua ma ikka omale hoian...
Just läks üles uus versioon: v1.0.0
1) Nullist ringi kirjutatud, kaasaegsel platvormil, PWA ehk progressiivne veebirakendus.
2) Seadmesse paigaldatav. Testitud Android seadmega. Kui ise ei küsi, alt-vasakult seaded ja "Paigalda rakendus".
3) Eesti ja inglise keele tugi.
4) Osaline offline tugi. Osaline seetõttu, et aluskaardid, aadressiotsing ning lingi jagamine tulevad välistest teenustest. Uurin offline aluskaardi kasutamise võimalust. Aga rakendus ise töötab ilma netiühenduseta ja aardeid näitab ja saab navigeerida aarete suunas. Kui oled eelnevalt kaarti sirvinud, siis on ka osaliselt aluskaart puhvris olemas.
5) Aluskaartides nüüd ka üleilmne satikaart.
6) Toetab GPX, KML, GeoJSON faile. Ava need kihtide menüüst või lohista lihtsalt kaardile (suurte failide laadimine võtab häirivalt kaua aega). Tunneb ise ära, kui tegu on aarete failiga. Saab lisada nii geopeitus.ee kui ka geocaching.com poolt tehtud GPX aarete faile.
7) Ajutiselt kättesaamatute ja arhiveeritud aarete kuvamine ja filtreerimine (kui on failis olemas). Samuti näitab kaardil aarete lisapunkte (kui on olemas).
8) Ekraani töös hoidmine (vaikimisi väljas, tuleb ise sisse lülitada). Ehk navigeerimisel ei lähe ekraan kinni. See muidugi tarbib akut, olete hoiatatud.
9) Seadetes on konto lahter. Sisesta sinna vastavalt kas geopeitus.ee või geocaching.com kasutajanimi. Selle järgi tunneb GPX-failis ära sinu aarded. Millegipärast ei ole GPX-failis seda infot olemas.
10) Sulgedes veebilehe või rakenduse, ei lähe midagi kaotsi. Avab uuesti sealt, kus viimati sulges ja kõik objektid on kaardil nii nagu viimati oli.
11) Lingi jagamine on mugavam. Võimalik arvutis geotuur paika panna, vajutada jagamise nuppu, tekib aken, kus on link ning QR-kood, mille saab telefonis avada. Genereeritud lingid jäävad nimekirja ja saab korduvalt avada. Seadetes saab valida, kas jagatakse ainult geotuurile lisatud objektid või kõik, mis hetkel kaardil on. Vaikimisi on esimene, sest hetkel väline teenus annab vea, kui üritada mitu tuhat kaardiobjekti salvestada. Kui sul kaardil on ainult mõned aarded või muud punktid, siis saab ka kõike jagada.
12) Otsingutulemused jäävad kaardikihina kaardile. Saab kasutada näiteks geotuuris.
13) Urli kaudu saab rakendust juhtida. #view=latitude-longitude-zoom-rotation-basemap vaate juhtimiseks; #icon=latitude-longitude markeri kaardile tekitamiseks, nt: https://gp.sookoll.ee/#view=59.29223-23.39314-14.68-214-mapkaart&icon=59.2927-23.3915, samuti rakenduse eelmise versiooni lingid töötavad.
14) + veel ühtkomateist
Aadress ikka sama: https://gp.sookoll.ee
Kui leiate vigu või on ettepanekuid, siis olen üks suur kõrv. Võib siia kirjutada või otse githubi pilet teha: https://github.com/sookoll/geop/issues
Küsimus: kuna minu asukoht kaardil kuvatakse kenasti GPS info järgi, siis kas aarde peale klikates avanevasse aknasse saab ka vahemaa aardeni meetrites (niimoodi, et see reaalajas ise uueneb)?
madis1989 kirjutas:
Küsimus: kuna minu asukoht kaardil kuvatakse
kenasti GPS info järgi, siis kas aarde peale
klikates avanevasse aknasse saab ka vahemaa
aardeni meetrites (niimoodi, et see reaalajas ise
uueneb)?
Olen selle peale mõtelnud, et kas ja kuidas lisada navigeerimise funktsionaalsust aardeni (linnulennult või mööda arvutatud teekonda). Midagi kindlasti tuleb, mis kujul täpselt, selles osas ei ole endal visiooni tekkinud. Infoaken on kindlasti üks variant, aga see ei ole jälle liikumisel normaalselt jälgitav. Ehk sinna võib selle info panna aga pigem ise näeksin sellist lahendust:
Kasutaja teeb parema kliki menüüs "Route to" ning kui oma asukoht on sisse lülitatud, siis näitab kaardil teekonda sinna punkti ning kuskil nähtaval jooksvat infot kauguse, asimuudi jmt kohta. Pigem ise peidaks siis joonmõõtkava ära ja näitaks seda infot selle asemel all servas. Aga peab veel mõtlema. Sel aastal rohkem ei näpi seda, mõned leitud vead vaid saavad parandatud.
Üks ettepanek oleks lisada võimalus märkida aare "leitud" staatusesse. Väga äge oleks muidugi, kui see läheks ka geopeitus.ee lehele kohe, aga piisab ka sellest, et rakenduse enda jaoks on see leitud ja pärast tuuri saan siis vaadata, mis aardeid leidsin tuuri käigus.
Kas on lootust, et see äge asi jõuab mingi hetk ka geopeituse serverisse ja aarete info tuleb otse sealt?
Muidu minu poolt suur kiitus, tore näha, et keegi on arendamise enda peale võtnud ja toimetab ka edasi pidevalt. Olen seda lahendust see nädal mitmel korral kasutanud ning mulle meeldib :)
Millegipärast ei tule arhiveeritud ja ajutiselt kättesaamatud aarete täpid kaardile näha? Filter näitab, et neid on, aga kaardile ei kuvata..
Millega sa kasutad? Ma nagu näen pool-läbipaistvaid täppe kaardil.
Leitud staatuse märkimine on olnud ka endal mõttes. Võtan lähiajal ilmselt ette. Kas sa mõtled, et leitud staatusesse määramisel viiks vastava aarde logimise lehele? Seda ka saaks, aga ma hoiaks need siiski eraldi, vb metsas olles ei taha hakata pikka romaani kirjutama, ainult enda jaoks märgib ära.
GP lehele kolimise osas sai kunagi kontakte vahetatud, samuti pakkusin end siin mingi aeg appi, kuna oli näha, et soovid ei realiseeru sobiva kiirusega. Keegi tegelikult ei reageerinud. Iseenesest on mõlemad pakkumised endiselt õhus, kuigi rakendus on nüüdseks natuke teise suunda arenenud (GPX tugi on rahvusvaheline).
Mul arhiveeritud on jah tuhmi värviga - Chrome/Win10
sookoll kirjutas:
Millega sa kasutad? Ma nagu näen
pool-läbipaistvaid täppe kaardil.
Chromega. Täna enam seda probleemi ei olnud, kuvas ka pool-läbipaistavatena. Ei tea siis, milles tookord asi võis olla.
sookoll kirjutas:
Leitud staatuse märkimine on olnud ka endal
mõttes. Võtan lähiajal ilmselt ette. Kas sa
mõtled, et leitud staatusesse määramisel viiks
vastava aarde logimise lehele? Seda ka saaks, aga
ma hoiaks need siiski eraldi, vb metsas olles ei
taha hakata pikka romaani kirjutama, ainult enda
jaoks märgib ära.
Mõtlesin seda, et kui ma kohapeal leian aarde, siis saan sinna juurde märke teha, aare kaob "leidmata" alt ära ja pärast siis saan kuskilt vaadata, mis aarded ma märkisin "leitud" staatusesse, et need veebis ka ära logida. Ehk siis enda jaoks märgiks jah ära ja hiljem logiks veebis. Hea oleks, kui need oleksid "leitud" märkimise järjestuses, siis pärast veebis saaks ka õiges järjekorras logida :)
Ok, seda saaks küll ilmselt. Küsimus on, kuidas lahendada.
1) kui on olemas ettevalmistatud geotuur, siis järjestaks geotuuri ringi vastavalt leitud aaretele. Alati ju ei järgi planeeritud tuuri. Mõned aarded jäävad üldse leidmata või loobutakse üldse nende otsimisest, siis saaks need tuurist eemaldada näiteks. Kui geotuuri pole ja logitakse aardeid niisama, siis tegelikult saaks geotuuri looma hakata. Näiteks on sul kaardile laetud kõik aarded ja teel olles logid ettejuhtuvad aarded. Koju jõudes on olemas geotuur logimise järjekorras. Kui ka päriselt logitud, siis saab geotuuri ära kustutada.
2) teine variant oleks eraldi paneel, kuhu lähevad kirja leituks märgitud aarded sellises järjekorras nagu leituks sai märgitud.
Ise pooldaks seda esimest. Kuigi hetkel ei tea, kui palju see sisaldab segadust tekitavaid faktoreid.
Siis oleks juba mõistlik leituks märkimise aeg ka maha salvestada. Ise tarbin sellistel puhkudel paberit ja suurim raskus on meelde tuletada, mis päeval mis aarde juures oldud sai:)
sookoll kirjutas:
Koju jõudes on olemas geotuur logimise järjekorras.
Versiooniuuendus: v1.1.0
Muudatused:
1) Infopopupi ja parema kliki menüü paigutuse fix ekraani äärtes
2) Aarde saab märkida leituks aarde infopopupist (checkbox'i laadne linnuke). Kui aare ei ole geotuuris, siis lisatakse. Salvestatakse maha ka leidmise aeg.
3) Geotuuris saab aardeid leidmise aja järgi järjestada (ainult siis ise leituks märgitud aarded, kõik ülejäänud järjestatakse leituks märgitud aarete alla vanas järjestuses).
4) Teekonna arvutus. Peidetud parema kliki menüüsse. Saab leida teekonda kahe suvalise punkti või objekti vahel kaardil. Kasutan üht tasuta teenust (OSRM), millel on globaalne päringute piirang (5000 minutis). Seetõttu paljud päringud nurjuvad. Et oleks teada. Teekonnaarvutus ei tööta loomulikult ka offline'is.
4) Infopopupis on linnulennuline kaugus asukohast (viimane peab olema sisse lülitatud). See ei uuene jooksvalt.
5) Sellel vajutades aktiveerub teekonnaarvutus kasutaja asukohast objektini. Näitab sirget joont kasutaja asukoha ja objekti vahel ning olekuribale kuvab jooksva linnulennulise kauguse ja asimuudi. Kui teekonnaarvutus õnnestub, siis kuvab kaardil ka teekonda.
Aadress ikka sama: https://gp.sookoll.ee
Soovitan teha rakendusele reseti (olekuribal vasakult ava paneel, Seaded, nupp "Lähtesta" ), NB! kõik salvestatud asjad lähevad kaotsi.
Kui leiate vigu või on ettepanekuid, siis nagu ikka, olen üks suur kõrv. Hetkel on plaanis lisada rändava kaupmehe lahendusel geotuuri järjestamine ja kogu geotuuri teekonna kuvamine kaardil.
Nii, nädalavahetusel sai natuke testitud seda rakendust reaalses situatsioonis (:!P)
Kaardile laadisin 1000-kond aaret Järva-, Rapla- ja Harjumaalt. Hakkasin tagurpidi NKT-sarja sellega läbi tegema. Rakenduses siis märkisin aarde leituks pärast igat leidu. Esimesel päeval võtsin 213 aaret. Ja rakendus muutus kasutuskõlbmatuks :!)o Teisel päeval võtsin 132 aaret ja rakendus muutus raskesti käideldavaks.
Mõned ideed asja parandamiseks on. Eks vaatab, millal realiseeruvad. Seni soovitan hoida geotuuris aarete arvu alla 100, sellega ehk veel saab asi hakkama.
Versiooniuuendus: v1.2.3
Muudatused:
1) Mõned veaparandused, mis silma on hakanud. Otsing ja permalink töötavad nüüd ka kaugel välismaal, st negatiivsete koordinaatidega. Selleks muutsin permalinki vormingut senise x-y-z-r asemel x/y/z/r. Ehk vanad permalinkid ei tööta enam.
2) WGS (d) on nüüd 5 kohta pärast koma senise 4 asemel. Tundus, et kohati jäi täpsusest puudu geokontrolli jaoks.
3) Lisasin uue koordinaatide vorminguna WGS (dm) ehk siis kraadid ja minutid (minutitel kolm kohta pärast koma). Kuna see vorming on geopeituses üks levinumaid, siis tundsin sellest ise pidevalt puudust.
4) Aarde infomull sulgeb automaatselt kui määrata aare leituks/mitteleituks. NKT rada tehes hakkas ära tüütama, et kui järjest aardeid võtta, siis on vaja teha eraldi klikk kaardile, et mull kinni läheks.
5) Lisatud kaardikihtide järjekorra muutmine. Nii nagu ka geotuuri puhul, haara hiirega kinni ja lohista omale sobiv järjestus.
Nagu ikka, kui midagi silma hakkab või on uusi mõtteid, andke teada.
P.S. Selline leid: https://biit.cs.ut.ee/~arak/projects/rmk. Sealt valida tehniline ja rmk.geojson, salvestada maha ning saab samuti Geop'i kaardil avada kõik RMK objektid.