Tehnika pikemal matkal

lkillah27. aprill 2016 kell 12:32

Uurisin ja puurisin nii GP foorumit kui googeldasin, aga tahaks teiste kogenumate inimeste mõtteid ja ideid.

Olen geoaardeid otsinud algusest peale ainult mobiiliga. Aga nüüd tekkinud olukord, et on soov minna jalgrattamatkale, mis tähendaks tsivilisatsioonist eemalviibist. Jään vist mobiiliga hätta :P Maksimum 2-3 päeva suudaks hetke varustusega hakkama saada. Ei jää vist midagi üle kui GPS soetada (selle jaoks saaks patareisid varuda) või on teisi valikuid, mis soodustaksid matka edukat kulgemist.

Internetist uurides on silma jäänud

• päikesepatareid (Eestis päikesele ei saa loota, pluss nende kvaliteedis ei saa kindel olla)

• dünamolaadija jalgrattale (hind oli sinna 100 dollari kanti)

• dünamo laadija (mobiili elustamine vaid lühiajaliselt)

Mul aega veel on...

Ootan uudishimulikult teie ettepanekuid :D

indreq27. aprill 2016 kell 14:03

Oleneb matka pikkusest. Paarikümneeurose akupangaga saab keskmise mobiili kolm korda täis laadida, kui sõprade käest paar sellist kokku laenata, siis nädal-paar peaks tehtav olema ilma muu hookus-pookuseta.

enn27. aprill 2016 kell 14:52

Kui ühekordselt vaja, siis võib ju sõpradelt GPSi laenata.

Laenutamise võimalus vist siin ka http://www.garmineesti.ee/gps-rent

ahtoj28. aprill 2016 kell 05:35

Proovisin esiratta rummudünamo ühendada auto mobiililaadijaga ( 4 dioodi ka alaldamiseks vahel) Täitsa toimis ja toitis ühe matka ajal ilusti telefoni ära. Veel on isetehtud pingeregulaatoriga USB laadija kuhu 10 AA patareid saab sisse osta. Suur ja raske aga paar korda saab kindlasti aku täis laadida ja patareid saab vahepeal uued osta. Nutika suurim häda on vaid veekindlus.

notreg139428. aprill 2016 kell 08:37

Nutika veekindlus pole ka mingi probleem, netipoed odavaid telefone täis, ntx see.

rudolf28. aprill 2016 kell 19:28

Ise olen näiteks kasutanud seda jubinat ka üle nädala kestnud matkadel, ennekõike kaamera (aga ka gepsu) laadimiseks. See konkreetne 9000 mAh mahutavusega, millega saan näiteks kaamera aku >5 korra täis laadida. Viskan lihtsalt ööseks juhtme taha ja hommikuks ilusti täis. Samal tootjal ma tean on ka päiksepaneelidel töötavaid laadijaid ning teistsuguste mahutavusnäitajatega akupankasid. Igatahes oma julla kvaliteediga olen igati rahul.