Kolm aastat on toimunud järjest Muinastulede öö sündmus. Selle aastaga on nüüd nii, et mina seda korraldada ei saa, kuna on kahtlane kas üldse osaleda õnnestuks tol nädalavahetusel. Mulle endale tundub, et on tegu toreda traditsiooniga geosuve lõpus ja äkki keegi ka ootab seda. Seetõttu see teema siin, et äkki mõni tegus geopeitur sooviks selle sündmuse üle võtta ja see aasta ära teha. Kui ei, siis on puhke-aasta :)
Kui kedagi huvitab, siis nii palju saan veel aidata, et ise mõtlesin selliseid kohti:
http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/rahvuspargid/lahemaa-rahvuspark/1726
http://loodusegakoos.ee/kuhuminna/rahvuspargid/lahemaa-rahvuspark/1724
Noh, et kui pole mõtteid kus teha...tänan tähelepanu eest.
Avaldamise tähtaeg läheneb...kas jääbki vahele see aasta? Igatahes infoks, kes lehte ei jälgi: http://www.muinastuled.ee/muinastulede-oo-ja-eesti-vabariik-100-aastal-2018/
Julgustuseks võib öelda, et eelmiste aastate Muinastulede ööde (nagu paljudel teistegi) sündmuste kõrgete korralduslike lattide seadmine ei tähenda, et sama sündmust ei võiks lihtsamalt ja väiksema vaevaga korraldada. Selle kogunemise ja tuletegemise mõte on Alexi toodud viitel kenasti kirjas. Ning geopeituritele on ju vaja vaid aeg ja koht öelda ning ongi taas tore koos viibida :)
Ja ma võin julgustuseks öelda, et Muinastulede öö korraldamine on kõige lihtsam asi üldse :D Pole seal mingeid kõrgeid latte. Pange ainult koht kinni ja ongi kõik. Osalejate paluda puid tuua nagu alati ja äkki saab ka lõket teha. Seda eelmine aasta juba ei saanud, niiet eelmisest aastast kehvemat sündmust kindlasti ei tule :D Kui ei taha ka muretseda platsi olemasolu pärast, siis tasub valida suurem rand, nt. need kohad mis ma välja tõin või kasvõi tagasi algusesse ja teha seda Leetse kandis. Seal ruumi jagub kõigile. Väga loodan, et see "traditsioon" ei lõppe minuga. Päev on veel aega! :)
Ma võin puid tuua ;)
Kui keegi koha välja mõtleb.
Laur on ju kohad välja pakkunud isegi!
Mina osaleda ei saa, muidu paneks ise sündmuse püsti.
Olgu, teen ära Tsitres. Ametlikud kirjad öösel.
Igaks juhuks mainin, et RMK rahvas, Keibus kalaüritusel, soovis, et neid ka teavitataks suuremast rahvakogunemisest nende platsidel ja järgmisel muinastulede üritus sai ka kooskõlastatud. Kuidas eelmine aasta oli, ei tea, aga lihtsalt teadmiseks :)
Hiljem lisatud täpsustus: kaevasin oma mälu "prügifailis", täpsustasin ka M-iga ja tegu polnud mitte kooskõlastamise sooviga, vaid palvega anda teada, kui üle 50 inimesega üritus toimub RMK platsil( vist prügi äraviimise, puude ja muu sellisega seotud värk) Meilist piirkondlikule hooldajale vms. pidi piisama :) Vabandust, mälu pole enam see :(
Ma see aasta panen üleskutse natuke varem üles :D Ehket kui on keegi kes sooviks ka see aasta antud üritust korraldada, siis ma hea meelega näeks seda kellegi teise kätes taas :) Ei välista, et ise ei tee kindlasti, aga äkki kellelgi on ideaalne koht ja tahtmine olemas ja ma hea meelega lihtsalt osaleks :)
Muinastulede öö Tulepalve:
Tuli meid kokku toogu
Üle mere ühte kandku
Tugevad sillad loogu
Selleks meile Ta antud
Tuli meil võita aita
Pimedus hinges ja õues
Ära põleta, paita
Varjud võta me põuest
Tuli Sa tarkus kingi
Anna me mõttele valgus
Tormide taga plingi
Võta meilt rumala argus
Tuli too õuele noored
Sinna, kus istuvad vanad
Seni kui oleme koos veel
Püsivad ilusad tavad
Tuli tee rannale rahu
Paranda ammused tülid
Liida kõik ühte, kes lahus
Süüta, kel süda on süsi
Tuli vii kohale kirjad
Neile, kes lainete taga
Sõnumit otsivad silmad
Oodates märki, ei maga
Tuli seal kaugetel maadel
Päike neil tõuseb või loojub
Igasse ilmakaarde
Kingi sõbralik soojus
Tuli mind õpeta jääma
Sinna kus õige ja ilus
Tuli mind õpeta jääma
Sinna kus õige ja ilus
Lõpus kui maapealsed rajad
Taevaste tulede manu
Juhi siis ajatus ajas
Midagi rohkem ei palu
Sõnad Marek Sadam, viis Piret Laikre
Puud ootavad, mina käpp :) (kui vaja, kasvõi abistan)
Natuke upitan teemat :) Nüüdseks on selge, et mina seda see aasta kindlasti ei korralda. Loodan, et keegi usin geopeitur viitsib koha otsida ja sündmuse üles panna. Ega seal ju muud polegi vaja, küll puud ja osalejad tulevad :)
Eelmine aasta tulid isegi puud ise kohale. Oli vaid vaja inimest,kes koha valib ning sündmuse kirja paneb.
Nii meil just paljude sündmustega ongi - vaja vaid aeg ja koht teada anda - ning ongi kümnetel inimestel tore õhtu ja öö. Tehtagu ära! Kes koha välja pakub?! Aeg ju juba teada. Kindlaid tulijaid kümnetes ehk õnnestumine garanteeritud.
Ma soovitaks nt Peraküla telkimisala nõval - ruumi kõigile, imeilus päikeseloojang, kalapüüdmise võimalus.