Tundub, et gc üritab oma labori aardeid mingi hetk avada suuremale avalikusele ja hetkel testivad seda süsteemi. Igatahes õnnestus ka loosi tulemusel valmistada üks selline viie punktiline "seiklus". Kui kedagi huvitab, siis selleks vaja spets äppi: https://labs.geocaching.com/
Logida seal nagu sõnadega ei õnnestugi midagi aga no viis leidu võimalik krabada...lisaks saab vist ühe aarde tüübi juurde, kui see kellelgi vajalik. Muude väljakutsetega ma ei teagi kas ja kui palju sellest kasu on.
Edit: vist ikka aardetüüp väljakutsete puhul ei päästa...no igaljuhul 5 leidu saab kindlasti
Tubli, Laur!
Ja kui keegi eestikeelses appi tõlkes vigu näeb, palun mulle öelda! :)
Kuna seda kirjalikult mujal logida ei saa, siis oleks tore kui siia saaks mingit tagasisidet. On oht, et see asi on peagi kõigile avatud ja siis on "logidest" näha mis paremini võiks olla.
Tegin kogu raja läbi. Võib öelda, et oli põnev. Järjekorras siis:
1) Hobuveski juures polnud varem peatunud. Nüüd oli täitsa huvitav lugeda mis otstarbel see hoone oli ja mida see näinud. Õige infoallika väljalugemisega võib tekkida probleeme kui nägemine natukene kehvem. Mind proovis takistada superere päike.
2) Raeapteegi punktis läksin ma alguses kogemata Rae antiiki. Täitsa minu viga. Oli siiski huvitav vaadata kuidas hingehinna eest proovitakse igast nõuakaaja esemeid antiigi pähe maha parseldada. Järgmisena läksin apteeki kus polnud samuti varem käinud. Lahe koht. Vahepunkt tuli lihtsasti.
3) Börsi käigu juures läksin alguses valesse käiku ja sattusin seetõttu hoopis Raeapteegi punkti lahendama. Taaskord minu error. Õiges käigus oli kivide arv õige. Polnud seda ajatelge kunagi varem täheldanud. Hakkas juba tunduma, et ei teagi Tallinna vanalinnast mitte kui midagi. Taaskord põnev element.
4) Nukuteater. Siin läks kõik ladusalt. QR koodi lugemine ja copy paste. Peaks olema jõukohane igale endast lugupidavale geopeituritele.
5) Kohtuotsa vaateplatvorm. Siin läks vähe metsa. Esiteks oli jubedalt palju teismelisi välismaa õpilasi. Nautisin vaate ära ja siis proovisin kleepsu leida. Kirjeldusele vastavast kohast leidus ainult üks politsei logo kleeps. Sõna politsei ei sobinud. Pressisin siis ennast teise serva kriiskavate õpilaste keskele. Seal leidsin igasugu 8-märgilisi koode - merevaik, suveniir jne. Mittemiski ei sobinud. Kui sisse ammutatud söök ka ei aidanud, siis kirjutasin Laurile. Sain abi ja tuli välja, et kerge sõnastuse hälve. Loodetavasti saab see viga parandatud.
Laias laastus ütleks, et turistide rohketesse kohtadesse väga mõnus aardetüüp. Näeb ära vaatamisväärsused, ei pea tegelema ebamugavust tekitava üle õla vaatamise stiilis karbi otsimisega ja ei ole ka pommiohtu. Mina tänan ja annaksin enda heakskiidu.

Käisin ka seda laboriaaret uudistamas. 5-st punktist õnnestus kirja saada 2 kuna Kohtuotsa vaateplatvorm oli südaööl mugusid täis ja taskulambiga ei olnud seal soovi hakata mugude ees vehkima. Raeapteek oli öösel kahjuks kinni, samuti ka börsi käik. Need siis ikka päris turistikad, sest milline kohalik see ikka vanalinna enne südaööd satub. NUKU oli tiba tüütu kuna mul telefon ei lasknud URL-i kuidagi copy-pasteda ja kood tuli esmalt käsitsi paberile kirjutada ja siis sisestada. Hobuveski juures pole vajalik info ööpimeduses kuidagi tuvastatav, isegi mitte kui fotokaga suurendatud pilti uurida. Õnneks aitas siin Google õige koodi tuvastamisel.
Kokkuvõttes öösel ei ole see aare tehtav, tuleb arvestada päevaste kellaaegadega kui kohad on avatud.
Jalutasin ka täna neli punkti viiest läbi. Vaateplatvormile lähen mõni teine kord. Väga toredaid kohti näitab, ei ole need tavalised turistikad, vaid midagi teistsugust, veidi nurga taga aga siiski vaatamist väärt. Sunnib näiteks Raeapteeki sisse minema, kuhu niisama ikka sisse ei astu. Ülesanded olid üheselt mõistetavad ning vastused leidusid kärmelt.
Aitäh!
Tõstatan ka seda teemat. Kuna nüüd on neid meile vaikselt juurde tekkinud ja äkki tuleb veelgi, siis tasub Adventure Lab äppi ka ikka aegajalt piiluda :)
Mina närisin end juhendist läbi. Kui keegi tahab küsida millegi kohta, siis võib vabalt pöörduda. :)
Aitäh tähelepanu juhtimast, nende kohta mujalt vist tõesti teada ei saa kui ainult äppi vaadates.
Igaks juhuks mainin (ehk mõni veel ei tea, kuna ise peaaegu selle õnge läksin), et gc küll neid aardeid üldisesse statistikasse võtab, aga täpsemas filtreerib välja. See tähendab seda, et challengete jahtijatel lab aare nn päevaaardena arvesse ei lähe, kui just ehk keegi lab aarete väljakutset ei tee :)
Alexi palvel tõlkisin Seikluste tegemise juhendi eesti keelde. Kes soovib, see küsib minu käest.
Tere
Mulle tuli ka peamajast kutse see aare teha.
Hetkel veel häid ideid ei ole, kuid võib olla tuleb veel.
Kui saad maakeelse juhendi saata on see kindlasti suureks abiks.
Kuuma suve
Suured tänud Carole!
Väikse vihjena siia taas, et üks seiklus on veel juurde tulnud Eesti pinnale ;)
Annan teada, et nüüd on seikluste loomise ja haldamise leht ka maakeelde pandud. Mis keeles lehte kuvatakse sõltub vist sellest, mis keeles sul geocaching.com leht on. Andke teada, kui vigu näete. :)
Geocaching Adventure Lab
Ja nüüd tuli uudis, et Geocaching on andnud kõikidele nende lehe toetajatele (Premium) ühe seikluse loomise võimaluse. Kui logite labs.geocaching.com lehele enda GC konto paroolidega sisse, siis peaks seal näha olema 1 ootel seiklus.