Advendiseeria 2023

Näitan tulemusi 1-15 / 62
nogravity17. november 2023 kell 00:56

Saan aru, et see aasta on selle kohapealt vaikus ja põhi kuningas kes viitsis tabelis järge ajada lõpetas need toimingud eelmise aastaga ära.

Isiklikult minule meeldis õhtul oodata teades, et kohe avaldub kuskil uus aare mida jahtima minna :)

Uuriks statistika mõttes kas üldse oleks huvilisi aardeid peitma ja otsima. Kui on huvi siis pane postitusele "like"

Kui huvi on siis võin ka tabeli kiiresti kokku vorpida.

Eelistatud võiks olla tava aarded seeriasse. Lisaks vanadele mängijatele võiks ka uued mängijad kes on mõelnud aaret peita aga pole veel mahti saanud, siis nüüd oleks ju ideaalne võimalus see ära korraldada :)

Kes ei tea millest jutt siis toon siia lingi eelmise aasta Advendiseeria lingi millega saab tutvuda ja lugeda:

https://www.geopeitus.ee/foorum/read.php?2,30907,page=1

kaits74717. november 2023 kell 08:50

Peita võib ju aastaläbi.

Peaasi, et koht ja teostus saab korralik. Aare peab kestma kauem kui paar nädalat. Ajutisteks mõeldud topse ei soovitata peita. Need kampaania korras tehtud aarded on nagu ...

helen17. november 2023 kell 13:17

Mulle väga meeldib aardeid otsida ... ja vahel ka peita ;) Ja võib-olla peidaks ka ilma andvendiseeriata detsembris aarde aga muidugi kui oled andnud kalendrisse lubaduse peita, siis on see väike kohustus ja sunnib end natuke kindlamalt liigutama.

Mis aga üldiselt advendiseeriast arvan, siis minu meelest on geopeiturid sellest natuke väsima hakanud. See on siis paari viimase aasta emotsioon, kui need kambakesi kiirreageerimised jäid ikka ühe harvemaks. Päris nii vist polnud nagu ühes selle aasta Giffi filmis, et peitja jääbki koogiga metsa äärde ootama aga sellist suurt entusiasmi ka otsijate silmist/tegudest ei paistnud. Võib-olla see õhtune aeg enam paljudele ei sobi - lastega pered lähevad sel ajal magama ja vanemad inimesed keeravad end lihtsalt soojas toas kerra.

Minu alternatiivne ettepanek oleks, et kui ikka huvilisi on ja juba traditsiooniks saanud seeriat päris katkestada ei taha, siis äkki sel aastal näiteks katta aarete avaldumistega nädalavahetused. Siis on inimestel rohkem aega hobidega tegeleda ja äkki harvem head asja saades osatakse seda ka rohkem hinnata.

Mis advendiseeria aarete kvaliteeti puutub, siis minu meelest on need varasemalt ikka head või lausa väga head olnud ja mingeid ajutisi topse pole küll keegi peitnud. On ju seeria aaretel ka natuke kõrgendatud tähelepanu olnud ja iga peitja tahab end kõige paremast küljest näidata. See aktiivne ja natuke juhuslikke topse peitev noorpeiturite vägi toimetab GC-keskkonnas ja nemad ei tea meie advendiseeriast mitte midagi.

markosu17. november 2023 kell 20:41

Minule küll meeldib, kui detsembris on teada, et igal päeval avaldub vähemalt üks aare. Mis mulle pole meeldinud on (soovituslik) aarde avaldamise kellaaeg, et see peaks olema just 21:00. See on minu arvates väga hilja. Jah, võib-olla see sobib neile, kelle maakonnas see avaldub - eelkõige Tallinna ja Harjumaa elanikele, sest arusaadavalt enamus peitjaid ja otsijaid on sealt. Aga isegi kui aare avalduks kodumaakonnas, siis tuleks sinna juurde liita minimaalselt kohale jõudmise aeg, lisaks otsimise ja tagasi koju mineku aeg. Isegi kui tegemist on tööpäevaga, võiks hiljemalt kell 19 olla piisav aeg aarde avaldamiseks.

Samas ehk on mingi kindel põhjus, miks just selline kellaaeg on vaikimisi paigas ja enamus seda ka eelistab.

Kambaga otsimise koha pealt... seda ma pigem väldin. Kui ikka suur hulk rahvast koos on, siis on ka üpris suur tõenäosus, et sa ise otsida ei saagi, vaid keegi ütleb, et näe, aare on siin. Aarde juures kogunemised on aga tihti toredad, nagu väikesed geosündmused.

Mis sarja raames peitmisse puutub, siis ise olen seda ühe korra teinud. Oli üks enda arvates hooaega/sarja sobituv idee ja jõudsin ajastada nii, et õigel ajal aare avaldatud saaks. Päris suvalist topsi ei tahaks üldse peita, aga selle seeria raames ilmselt veelgi vähem. Kui sel aastal advendiseeria toimuks, siis vähemalt mõtleksin sarja sobiva aarde peitmise peale.

marihen19. november 2023 kell 16:07

Mulle see advendi seeria pole kunagi pinget pakkunud just selle hilise kella aja pärast. Nüüd, viimased aastad on isegi natuke talutavam, vanasti avaldati üldse hoopis kell 00:00 (ma nägin sel ajal juba kolmandat und). :D

Saan aru, et rahvale meeldib tõesti rohkem see kogunemine, aga siis võiks ju teha iga õhtu hoopis Sündmusaarde, nii nagu põhjanaabrid ühes piirkonnas teevad. Otsimisrõõmu nendest advendikatest ju nagu nii pole kui kamp peale lendab.

Teine variant, kuna kõik peiturid ei ole nii sotsiaalsed ja tahavadki vaikselt oma ette toimetada, siis võiks kella aja üldse vabaks lasta ning iga üks laseb avaldada oma aarde just siis kui talle meeldib ja seda teavet teistele ei jagata. Sellisel juhul saabki otsima minna siis kui sobib või siis kui tahab ning FTFist saadav kaiff jääb ka alles. B)

max20. november 2023 kell 07:02

Hei kõigile!

Kas tõesti peavad mu silmad nägema, et geopeiturid võtavad sõna, et me tegelikult ei soovi jõulurõõmu ja uusi aardeid. Mismõttes.

Ma ikka usun sellesse, et geopeiturite jõulurõõmud saavad ka sel aastal teoks. Eelmine aasta olin mina see, kes rääkis auku pähe, arvasin, et ikka leidub neid, kes saavad aarete advendiseeriast rõõmu. Arvasin, et on neid, kes soovivad peita just jõuluseeria aardeid. Meil on jõuluseeriatega tulnud nii toredaid uusi aardeid ja ka sündmuseid. Jah, lisaks oli mul eelmisel aastal jäänud üks RMK kast toanurka ja oli ka idee, kuhu teid jõulumatkale kutsuda. Nii see eelmine advendiseeria teoks sai. Aga sel aastal . .

Kui keeruline saab olla selle tabeli pidamine. Mina võin pidada. Kas on ideega kaasa minejaid? Soovite peita ja end tabelisse kirja panna? Praegu on paras aeg, kui soovite mõne vahva sündmuse lisada.

Maris

arvoaljaste20. november 2023 kell 13:04

Minul oli plaanis üks aare küll vähemalt sel aastal seeriasse poetada. Ega see väga jõulune polegi aga eks kui oleks kirves kuklas, et kuupäev tuline, siis teeksin kindlasti ära.

nogravity21. november 2023 kell 00:13

Ainult nädalavahetustel midagi oodata pole ka huvitav, pigem ikka terve kuu tabel ja isegi kui jääb tühjasid auke pole ka midagi hullu. Ega aarde esimesena leidmine mingit tiitlit ei anna vaid lihtsalt kui on teada, et vot see päev see kell avaldub seal uus aare ja midagi tähtsamat teha pole siis hea meelega läheks vaatama, saab juba õhtuid ette planeerida ja toredalt aega veeta. Selle mõttega eelistakski tava aardeid, et saaks väljas aega veeta mitte arvuti taga.

Eks ikka tekitab hasarti kui on teada kus kandis ja mis kell aare avaldub ja tore oleks kedagi teolt tabada või vastupidi. Kui lihtsalt sündmusaare siis see ei paku üldse pinget...

Kella aja suhtes eelistaks ka pigem 19:00, enamustel tööpäev seljataga aga samas ei ole kell veel liiga palju...

Ka minul mõned konteinerid vedelevad ja seeriasse peidaks hea meelega aga kui see ära jääb siis väga ei viitsiks külmaga kuhugi midagi peitma minna. Kui kuupäev ees mis ajaks peab peidetud olema siis see pigem motiveerib ja koha otsimine omamoodi põnev tegevus nagu ka aarete otsimine.

caro21. november 2023 kell 06:20

Aga tehke ära, mis seal ikka!

Max lubas tabelit pidada, kõik, kes soovivad, panustavad ja ise teete endale lõbusa detsembri. :) Lihtsalt peate arvestama, et mida varem aarded üles anda, seda pingevabamalt nad avalduvad.

laur21. november 2023 kell 07:53

Kristelil oli väike plaan, et taas teha nn advendiseeria peaaegu lõpetamise sündmus. Aga no mis sa teed kui seeriat ennast pole. Sellest tekkis mõte, et teen vähemalt omapead mini advendiseeria. Ehk siis igal advendi pühapäeval üks aare. Mis tähendab, et kui tuleb tabel, siis alustaks vähemalt esimesest advendist ehk 3.12. Teistes kuupäevadest veel kindel ei ole kas jõuan miskit ja kui juba teisi ka tuleb, siis ei hakka kohe rohkemaid kuupäevi krabama ja vaatab jooksvalt. Esimene advent on igatahes kindlasti aarete oodata, tabeliga või ilma :) Ja sündmuse osa vaatab veel ka, et kas tuleb miskit või mitte.

PS Hakkan ka vanaks jääma ja kellaajana eelistaks samuti vähe varasemat aega, 19:00 tundub olevat hea aeg küll ;)

max21. november 2023 kell 08:30

Geopeiturid on rääkinud - Tuleb advendiseeria 2023

Eesmärk on teha detsember geopeituritele mänguliseks ja aaretehõnguliseks ning peita 1.-31. detsembrini igaks päevaks vähemalt ühe uue aarde - nn "advendiseeria". Meelega lisan kuupäevad kuu lõpuni välja, tuleb neid aardeid kalendrisse nii nagu peitjad neid lisavad :)

Mis on advendiseeria - Peitjad saavad valida endale üks (soovi korral mitu) kuupäev(a) ning anda sellest eelnevalt teada. Teade palun lisada siia foorumissse või erakirjaga mulle [max]. Enne valitud kuupäeva peidetakse karp loodusesse ning täidetakse uue aarde avaldamise teade. Soovi korral võib teha ka geosündmuse, kuid sündmuse GC-sse ülespanemisel peab arvestama, et aardekirjeldus peab olema lisatud GC-sse 14 päeva varem, kui sündmuse toimumisaeg on planeeritud.

"Märkused/teated geopeitus.ee administraatoritele" lahtrisse märgitakse, et tegemist on advendiseeria aardega ning millisel kuupäeval antud aare avaldada tuleks. Samuti on võimalik geocaching.com lehel aaret üles andes paluda aare automaatselt avaldada just nimetatud kuupäeval.

Kes hakkab aarde kirjeldust üles andma, võiks lisada kirjelduse algusesse järgneva lause:

Aare on peidetud 2023. aasta advendiseeria X. detsembri aardena.

Selleks, et jääks aega vigu parandada ja võibolla ka aare ümber teha või teise kohta peita, peaks uuest aardest võimalikult vara teatama.

Siin foorumis hakkab olema tabel selle kohta, kes millisel kuupäeval aarde peidab. Osalema on palutud kõik, kellel on hea peidukoht aarde jaoks. Kuupäeva broneerimisel palun järgmist infot:

Peitja, kuupäev, aarde maakond

Jätkame traditsiooniliselt ja lisame tabelisse ka aarete maakonnad.

Tulles vastu soovidele teeks uuenduse ja paneks selle aasta aaretele avaldumise kellaaja kell 19 õhtul (juhul kui peitjal ei ole erisoovi). Kui peitjal on kellaaja osas erisoov, siis oleks tore ka foorumisse sellekohane teade kirjutada. Siis saavad otsijad arvestada sellega :)

hetyret21. november 2023 kell 15:53

Teen 9.detsembri oma, kes iganes kirja paneb

geir_looduses21. november 2023 kell 18:04

Mina võtaks ka heameelega seeriast osa. Isegi mõned ideed juba liiguvad mkda ära teha. Minu arvates võiks kellaaega jäöda 18-19 ajale aga mitte hiljem. See on selline normaalne aeg tegutsemiseks, nagu juba keegi mainis siis 21 jäöb veidike hilja peale. 19.00 on jumala ok aeg.

Kindlasti võiks olla niipalju aardeid seerias et oleks reede, ja nädalavahetus sisustatud aga kui teistele nädalapäevadele saaks ka oleks hea.

Üks mõte oleks see kui kaunistaks aarded natukene ära, teeks mõne jõuludega kokku käiva mõistatuse ja multi. Mida arvaksite sellest mõttest? :)

geir_looduses21. november 2023 kell 18:16

Mina võtaks siit nimekirjast ära 3 kuupäeva. 1.12, 24.12 ja panen ka 12.12.

nuffi22. november 2023 kell 17:20

Maakaid ehk kaugeltnurga omasid jätab Advendiseeria külmaks. Advendiseeria on koondunud Tallinna ja õudukaga loen kuda autodega rallitakse, tekitatakse liiklusohtlikke olukordasid jm sobi, et aga FTF-i kirja saada. Korra elus olen ka ise osalenud, kuna olin linnas, tulem oli see, et mõistatust ise ei lahendanud, ise aaret ei leidnud ja tegemist oli tavalise Pet pudeliga, ei mingit emotsiooni, FTF-iga ei osanud ka midagi peake hakata.

Olen ka paar korda panustanud seeriasse, pikalt teostust teinud, 1x oli lahe ka aga 1x seisin suht aarde kõrval, mustas tondirüüs, ootasin hullu pealelendu ja tuligi 1 auto ja 1 mees väljus. Kuna tegemist täiesti võõra inimesega, mehega ja väljas veel kottpime, siis lihtsalt seisin, ei julgenud isegi hingata. Mingi ime läbi ta just sellesse külge ei vaadanud. Kahetsesin jubedalt, et ennast öösel välja ajasin, sest tõsiselt kartsin. Rohkem seda tegema ei hakka.

Kuna sellel aastal on mu aaretest Isamaasõda üle käinud, mitmed aarded on lõhutud ja 3 tk lausa varastatud, siis peitmise MOTT seeriasse puudub.

Kellaajaliselt pooldaks kindlasti vaba kellaaega ja ka maakonnad ja peitjad ma paneks peitu, lihtsalt, et iga päev avalduks aare. See on ainult minu kogemus ja mõte, häid aardeid ikka võiks igal ajal rohkem olla, kindlasti otsin kunagi kõik Adventi peidetud aarded. Soovin Teile häid ideid!

Näitan tulemusi 1-15 / 62