matkymbereesti25. juuni 2024 kell 19:57

Ei tea, kas varguse teemat on siin varem aretatud, aga mina sain täna halva üllatuse osaliseks. Varastati ära Linnapoku aare. Kui nüüd keegi teab kedagi, kelle koju või lõkkeplatsile suur poku jõuab. Siis oleksin väga tänulik info eest.

Kleebin siia ka logiteate teksti.

Kindlasti kujutate te ette, kui mõni inimene leiab metsast ühe karbi(aarde) ja ta teadmatusest võtab selle kaasa. Aga kas te kujutate ette, et keegi võtab keset asulat kaasa hiigelsuure paku. Mina ei kujutanud seda ette. Täna, aga toimus müstiline tegevus Laagris. Hommikul kell 7.38 sõitis Linnapoku aarde juurde üks Ford Fusion mahtuniversaal. Kaks inimest tõstsid poku autosse, poku all olevad matid alajaama taha ja sõitsid minema. Ma ei mõista, kellel läheb vaja mädanenud pakku jaanipäev ju läbi. Plaan oli poku saata vanaduspõlve veetma geomuuseumisse, aga võta näpust.

caro26. juuni 2024 kell 07:11

Uskumatu lugu!

Võib-olla tasuks politseisse ka avaldus teha, kui kaamerapildid olemas jne. Jääb märk maha vähemalt, et on taga otsitud.

marioeoe26. november 2024 kell 11:23

Lisan loo varguse teemasse ja palun nõu.

Nõmme-Mustamäe piirkonnas aare, mis pannakse kohe pihta, kui taastan. Olen vahetanud kohta ja lahendust, olen pidanud pikema pausi, kus aare oli deaktiveeritud. Ikka väga pika pausi. Ja ikka on nii, et kohe kui aare taas aktiivne, on paari päeva pärast läinud. Kas keegi tahab seda kohta enda aarde jaoks vabastada ja varastab, kuni ma alla annan? Väheusutav, et suvaline mugu passib nii usinasti peale, et kui üle väga pika aja asi üleval (ja veidi eemal vanast kohast, kust ta 2-3 korda juba varastas), siis on kohe kallal – siin on ikka notifikatsioonid mängus.

Kas siin on veel aardeid varastatud? Mida teha? Ma ei taha loobuda, ma olen sellega palju vaeva näinud ja see on väärt koht.

aare26. november 2024 kell 13:03

Siis võiks arhiveerida, vaadata, kes sinna uue aarde püsti paneb ja siis tollel "natist kinni võtta". Äkki tunnistab üles :)

Peale seda võib originaali uuesti asemele panna.

caro27. november 2024 kell 08:18

Ma ei tahaks hästi uskuda, et keegi just koha vabastamise eesmärgil sihipäraselt aaret rüüstab. Selle aja peale võiks ju peitmise isu olla üle läinud. Kunagi ei või muidugi teada, mis mõtted inimestel peas on.

Bulgaarias, Sofias on sealne geokogukond hädas ühe tegelasega, kes oli ka mängu või mängijate peale vihane ja korjas kõiki aardeid kokku. Seepärast polnudki seal väga korralikke konteinereid, vaid sellised teibitud taskud, kus sees logileht. Lihtne ja odav asendada. Siin üks aare, mille omanik samamoodi hädas, logid on huvitav lugemine.

The Old Church

Kohalik peitja kirjutas aastal 2018: For the last 2 years a former cacher has been constantly stealing all the caches in Sofia – mine disappear every other week. I don’t post “Resored” logs intentionally, because I don’t want to alarm him to come and steal again so soon. The local geocachers know him and constantly maintain their caches. The guy is a hardcore psychopath - some cachers caught him on camera stealing caches on New Year's Eve and during his son's birthday. I have also caught his son (a 5 year old) stealing alone, since he was instructed by his father to do so. He is a prankster too - there is a multicache in Sofia, where one has to find a box with a QR code during the first stage. The QR code was supposed to give some additional clues for finding the final stage, but the psycho exchanged the code with one that links to Rick Astley's song "Never gonna give you up" on youtube (the so called rickroll prank). Also recently, a cache in a village near Sofia was found full of human excrement. This last incident hasn't been confirmed to be the work of the psycho though.

Kas sinu piirkonnas kaameraid pole? Võib-olla tegu mõne ümberkaudse hoone turvamehega?

Proovi aardevargaga ühendust võtta. Jäta näiteks kiri aardesse oma kontaktidega. Väga nõme käitumine igal juhul.

erko27. november 2024 kell 21:41

Mul on ajaloo jooksul varastatud 9 aaret, neist ühte pärast taastamisi korduvalt eri paikadest. Peale selle ühe multiaarde puhul on pihta pandud vahepunkti karp pluss ühte vahepunkti kirjutatud valekoordinaadid. Vasalemma piirkonnas võis vabalt olla üks isik või grupp, kes korduvalt aardeid pihta pani.

speedy19. detsember 2024 kell 23:01

Ühiskonnas on reeglina üsna konstantne protsent meelehaigeid, lolle, troppe, ka varganägusid. Neid satub seega ka geopeiturite hulka, kes on samuti läbilõige ühiskonnast. Osa "normaalseidki" keerab ühel ootamatul hetkel mõne soovimatu intsidendi tagajärjel ära. Carolina viidatud Bulgaarias tegutsev aardevaras iseloomustab selgelt, et "tavalised" inimesed/geopeiturid ei saagi kunagi aru, mis kedagi süstemaatiliselt aardeid varastama või rüüstama ajendab. Vaevalt sellistelt ka mõistlikke selgitusi saaks.

Ilmselgelt pole Mari aaret varastav inimene suvaline mugu, vaid mänguga paremini kursis olev isik. Lahmin võimalikke lahendusi, mida katsetada:

• muuta aare GC-s premiumiks (tasuliseks) - ei aita, kui ta ongi maksev GC mängija või GP lehelt (sisse loginuna) infot saab;
  • õrn lootus on, et äkki kannab vilja, kui talle taastatud aardesse üleskutse ühendust võtta jätta, (oma tel.nr ja e-post, mina olen saanud lapse koju viidud Multiaarde tänu aardes olnud tel.numbrile tagasi). Või, kui ta seda foorumitki loeb - palun aarete (jm) varastamine lõpetada, aitäh!
  • panna aare kaamera vaatevälja, mille salvestusele omal ligipääs on (sõltuvalt asukohast võib sobida ka looduskaamera);
  • muuta aarde peidik ja/või maastik eriti keeruliseks, et katsetada varga nutti/füüsist või motti.

Teadmata asukohta on muidugi võimalus, et tegu on ülipüüdliku ja hoolika koristaja, turvatöötaja, pommirühma vm ameti esindajaga, kelle arvates see aare sinna ei sobi (siis ehk aitavadki kontaktandmed või suhtlemine asukoha valdajaga). Või on üldse tegu muu, hoopis mõeldamatum aarde kaduma minemise põhjusega, mille peale ise ei pruugi tullagi. Aga vaevalt, küllap on ikka inimkäsi mängus.

Ei hakka praegu allikaid üles otsima, aga aastaid tagasi on Pirita-Kose kandis aardesse roojatud, samuti kirjutatud ähvardus aarded kokku korjata. Aardeid on varastatud ilmselt nii mõneski kandis ja igal ajal, enamused juhud ajame siiski (noor)mugudele näppu jäämise süüks. Kas mitte ka viimatise koolivaheaja algusega ei läinud kuidagi liiga mitu aaret üle pika aja kaduma.
lassie31. detsember 2024 kell 19:56

Ühel möödunud aastatest sattusin Viljandis napsuringis kokku tegelasega, kes käivitus sõna "Geopeitus" peale. Ta tunnistas üles, et aastal 2004. korjas ta ära kõik Viljandis asuvad geopeituse aarded. Miks? Sest et tema tüdruksõber oli sel ajal, kui sel ajal noormees oma aega sõjaväes mööda veetis, siis tema tütarlaps veetis ekstaatiliselt tantsides aega kellegi geopeituriga.

See oli õnneks tal ühekordne tegevus, sest seesama tütarlaps olla ekstaatiliselt tantsides aega veetnud ka korstnapühkija ja harrastuspoksijaga. Kui ta sõjaväest vabanes ja suureks kasvas sai temast aus ja ablas maanteetöötaja, kes oma rekkaga maade ja vahest harva ka taeva vahet rulerrib. Aarete lõhkumise komme läks tal üle, kuid mine sa isahane tea, kui kellelgi teisel sama tüvega tõbi avalduda võib.