Politsei peab geopeitust kahtlaseks ja käskis aarde eemaldada!

jaika28. aprill 2026 kell 06:15

Sain hiljuti seoses ühe oma aardega kirja mängijalt:

*...Just võtsin topsiku välja, kui politseiproua tuli juurde. Näitasin aaret, äppi, seletasin kõik.

Ta oli pigem kurb, kui kuri, — et tänasel ajal sellist mäng mängitakse, näeb välja ülikahtlasena jne jne.

Siis leppisime kokku, et võtan aarde kaasa ja annan sulle teada. Aare on mul käes, saan selle sulle üle anda...*

Lisaks kõik taolised uudised nagu: Tartlane märkas pargis eriskummalist vaatepilti: narkootikume otsinud noormehed jäid hätta

Tekib küsimus, kas mugurikkamas kohas saabki edaspidi enam geopeitust mängida, ilma et keegi sind narkodiileriks peaks ja politsei kutsuks?

kiddy28. aprill 2026 kell 19:02

Kus täpsemalt see toimus? Mis aardega täpsemalt tegu oli? Need asjad nii ikka ei käi. Selliseks nõudmiseks peab olema seadusest tulenev alus.

zytecc28. aprill 2026 kell 19:10

Mõni ametnik näib lausa unistavat sellest, et unes nähtud inimeste ütlusi hommikul kirja panna ja neid siis tõsikindlalt ette kanda. Ja kui unes nähtut enam meenutada ei õnnestu, paistab ta selle üle lausa “kurb”. Eeldan, et iroonia ei jäänud märkamata.

aizar28. aprill 2026 kell 21:49

Ärme nüüd üldistame. Ma olen töö kaudu päris mitmele osakonnale geopeituse aluseid tutvustanud ja ma julgeks arvata, et enamikele ei tule sellise mängu olemasolu või asjaolud üllatusena. Samuti nõuda eemaldamist "näeb välja ülikahtlane" -- andke andeks, kellelgi oli kas halb päev või vähe kogemusi. Ja jah, tõepoolest on viimastel aastatel levinud skeem, kus narkot müüakse nii, et saad peale ostu koordinaadid ja pildi peidukohast, mis selgelt tekitab korravalvurites elutervet huvi pingialuseid kompavate inimeste vastu, aga see ei ole põhjendus geocachingu/geopeituse piiramiseks.

Muidugi otsijana on raske selle koha peal vaidlema hakata, ma vist ka pigem ütleks ok, astuks eemale ja paneks 5 minti hiljem tagasi selle aarde.

aizar28. aprill 2026 kell 21:50

.. ja see, et linnaoludes otsitakse nii, et sa endale tähelepanu ei tõmba, ei tohiks nagu üllatus olla.

enn28. aprill 2026 kell 22:45

Äkki on tegemist lihtsalt peale kasvavate uute geopeituritega.

caro29. aprill 2026 kell 09:31

Ja sellepärast olekski ülioluline oma aarded korrektselt märgistada ning mitte peita sellistesse kohtadesse nagu lasteaiad, koolid, raudteesillad jm. kus mängjate käitumine kahtlusi tekitab (See on üldistus, olen kindel, et jaika aarded on korrektsed).
Ma mõtlen, et selle ühe juhtumi pärast ei pea me Eestis geopeituse mängu ära lõpetama, seda mängitakse ju terves maailmas. Ja me ei lase endid narkodiileritega ühte patta panna! :)

jaika29. aprill 2026 kell 10:15

Tegemist Nooleka aardega, kes teab, kus konteiner on, see teab ;) Mängija kirjutas, et ta on venelane ja kuna varsti vaja uus elamisloa taotlus teha, siis politseiga mingeid probleeme ei tahtnud ja võttis konteineri kaasa, palusin tal see tagasi viia ja ütles, et laseb mõnel sõbral seda teha.

ove29. aprill 2026 kell 13:50

Eks vene rahvusest inimese tegutsemine selle asutuse kõrval on tõesti kahtlust äratav ja seetõttu võiks tõesti aare sealt ehk kaugemal olla.