Kui te korjate aardest üles travelbugi või geomündi, siis palun logige see ka rahvusvahelisel lehel, niimoodi saab ilusti jälgida et kus rännumees parajasti on.
Täna me käisime Lennujaama aarde juures, et sinna üks eksinud TB panna ja nüüd geocaching.com-i logimisel avastasin, et sealse veebilehe andmetel oleks aardes pidanud olema v3 rännumeest - aga ei olnud mitte ühtegi!
Viimases logiteates enne meid (14. aprill) on kirjas, et võeti geomünt, varasemaid ei lugenud
See teema siin aeg-ajalt ikka üles kerkib. Ei teagi, kas teadmatusest või oskamatusest, ei tahaks uskuda, et meelega.
Vaata näiteks: http://www.geopeitus.ee/foorum/read.php?1,180,page=3
Carolina
Hei!
Geomüntide, Travelbugide ja lutikate numbrid EI TOHI näha olla avalikult pildi peal.
Kaido P.
Sry, ma tõepoolest ei teadnud seda, ja ega osanud ka nüüd kusagilt välja lugeda miks.... :(
Ma tahtsin ka enne sellele tähelepanu juhtida ja hakkasin GC lehelt vaatama, et kas seal on ka midagi kirjutatud selle kohta, et miks täpselt ei tohi aga ei leidnud. Ei FAQ ega muud kohad ei öelnud selle kohta midagi, tõesti. Võibolla hästi ära peidetud. Ja siit lehelt ka ei leidnud. Ja siis olin vait :)
Põhjus on lihtne. Teades mündi numbrit võib mõni ebaaus geopeitur teatada samuti selle mündi leidmisest ja niimoodi kasvatada oma "mündiarvet".
No jah, arvasin isegi et see nagu ainus konks asja juures võiks olla... Ise Geopeitust mängides ei saa muidugi aru sellistest n.ö. enesepetmistest või kellegile midagi näidata tahtmistest, mina mängin sellepärast, et see on lõbus ja huvitav ning meeldib avastada uusi paiku, aga kahjuks on jah igasugu inimesi olemas :( Tänud Karuonule vastuse eest ka!! (:!P)
Sireda Sääre aarde logiteate nr 18023 juures samuti pilt geoputukast, millel number selgelt näha. :( Uued mängijad, liigutage ikka geoputukaid ja pildistage neid! Aga see lapats keerake teistpidi. :)
võhiku küsimus aga... kust neid geomünte saab? et oleks nö unikaalse numbriga jne. ise treida?
Mina tellisin mündid http://www.geocoinshop.de/ selliselt lehelt. Kuid võimalusi on palju muidki.
Mõningat infot annab edasimüüjate ja tootjate kohta http://www.geocaching.com/track/geocoin.aspx.
gpsitu Kirjutas:
-------------------------------------------------------
Sireda Sääre aarde logiteate nr 18023 juures
samuti pilt geoputukast, millel number selgelt
näha. Uued mängijad, liigutage ikka geoputukaid
ja pildistage neid! Aga see lapats keerake
teistpidi.
Kuu aega hiljem seda geoputukat seal ei olnud. GP ja GC lehtede logides pole ka märget kes võttis, kohapeal ma logiraamatut selle pilguga ka ei uurinud.
Putukad ja mündid lubame edaspidi edasi transportida. Me oleme uued mängijad ja katsume püüdlikud olla :)
Aardes Paks Margaret peaks olema GC lehe järgi 3 Rändurit sees kuid peale meie tänast visiiti ei jäänud sinna ühtegi.
Viimati on GC lehel münti tuvastatud oktoobris. Seejärel on hulk leidmisi ainult Eesti lehel ja mainitud on ka münte ja TB-sid.
Palve. Kas oleks võimalik nende liigutajatel oma "saak" ka ära logida rahvusvahelisel lehel?
Algaja küsimus: kas neid putukaid on mitu sorti ja GC leht tunneb ära ainult osa? Eile leidsin ühe lutika ja logisin geolutins.com lehel - kus ta tundus selline hüljatud loom olevat, kolme aastaga kolm logi. Geocaching.com sellist numbrit ära ei tundnud. Kas ma ei osanud otsida? :S
Hea võimalus autorilt küsida, tegu on kaits747 putukaga "puuking".
jep. Lutikaid tunneb ära ainult geolutinite lehekülg.
Männimetsa aardest kadunud TB "Pingviin".:S Paluks võtjal registreerida liigutamine ka geocachingu kodukal.