Vigased logid, aardetüübid, ja kõik muu taoline

Näitan tulemusi 1-15 / 115
mart29. aprill 2008 kell 20:18

On palju asju, mis nõuab kohendamist aarete ja miks mitte ka logide juures ning sa ei tea, kuhu selle kõigega pöörduda. Siin siis vastus: meil on geopeitus.ee haldamisel tegevad 2 adminni, nemad aitavad. Saada privateade muutuse sooviga Märdile (konto [mart]) või ka Ennule (konto [enn]) ja asi saab korda tehtud. Igati teretulnud on ka vanade aarete kohta käiv info, näiteks kui ei ole maakond või tüüp õige, ka koordinaadid on muutunud kas või taastamise käigus. Ja ikka juhtub, et vahest läheb logi kuupäev või isegi tüüp valesti. Kõik selle saame korda.

anonüümne30. aprill 2008 kell 05:10

Kuna mul endal veel aardeid ei ole, siis küsin omanike-adminnide käest.

Mis eriõigused geopeituse saidil on aardeomanikul seoses logide ja kirjeldusega. Kas omanikul on võimalik logisid muuta, aardekirjeldust torkida jne? Millised lisanupud on aardeomanikul?

gpsitu5. mai 2008 kell 11:33

Hmm, keegi pole vastanudki? 8-)

Omanik saab muuta aardekirjeldust (nii teksti kui ka olekuid: ajutiselt kättesaamatu, arhiveeritud) ning lisada pilte. Samas aardekirjelduse juurde lisatud pilte muuta ega kustutada ei saa. Samuti ei saa omanik muuta ega kustutada leidjate logisid või pilte. Kui seda väga teha vaja on (mõnikord on), siis saab pöörduda adminide poole.

pillekene28. mai 2009 kell 11:03

Tere,

on üks mure seoses Jakobi aardega. Lisasin pildi, aga pilt ei avanenud, jäi punane rist. Äkki saaks keegi selle ära kustutada?

Tänud!

karuonu28. mai 2009 kell 11:22

Jakobi sai korda. Kui piltide või logiteadetega on probleeme, siis võib saata kirja adminnidele: [mart], [andi], [enn].

diesel13. juuli 2009 kell 20:07

panin just ühe leiu kirja ja hakkas silma logiteate tegemise lehe alguses kuri kiri, et logiteates ei maksaks eriti pläägutada. kas see on kogu aeg olnud ja ma lihtsalt pime või on see uus asi? ja kas siis ongi nüüd nii, et kirjutan näituseks aare ok ja evej ja kõik? oma viimsesse logisse lisasin ühe lause. kas läeb nüüd kustutamisele? oleks küll hää meelega veel pisut kribanud a kuri manitsus kammitses mind korralikult.

gpsitu13. juuli 2009 kell 20:19

diesel kirjutas:
-------------------------------------------------------

panin just ühe leiu kirja ja hakkas silma
logiteate tegemise lehe alguses kuri kiri, et
logiteates ei maksaks eriti pläägutada. kas see on
kogu aeg olnud ja ma lihtsalt pime või on see uus
asi? ja kas siis ongi nüüd nii, et kirjutan
näituseks aare ok ja evej ja kõik? oma viimsesse
logisse lisasin ühe lause. kas läeb nüüd
kustutamisele? oleks küll hää meelega veel pisut
kribanud a kuri manitsus kammitses mind
korralikult.

See tahendab seda, et igasugused mitteasjassepuutumatud jutud voiks logiteadetest valja jatta - koiksugu info selle kohta, kuidas aarde leidsid, mida teel nagid jms on teretulnud. Vahemalt minul on alati huvitav oma aarete juurest pikemaid jutte, kui EVEJ lugeda.

laurikas13. juuli 2009 kell 20:23

mina saan sellest aru nii, et kui lisad aardele lihtsalt teate (mitte leiu või hoolduse vms), siis ei ole mõtet pikalt aardelogide vahel arutleda. selle jaoks foorum

nipnip13. juuli 2009 kell 21:05

Logiteadete tüübid on ju üsnagi selgesõnalised:

Leidsin

Ei leidnud

Teade

Vajab arhiveerimist

Hooldusteade

Vajab hooldust

Kui sinu jutt ei mahu ühegi loetletud teema alla, siis kasuta foorumit. Nii lihtne ongi.

Logiteates räägitakse üldjuhul logija või tema seltskonna ja aarde omavahelisest suhtest. Sellest teemast kõrvalekaldumine ei ole hea tava.

Kui pikk logi on, sõltub kirjutaja fantaasiast. Ja küllap kokkusaamistel istutakse ikka nende lähedusse, kelle logid kokkuköites hää följetoni mõõtu on.

"Leidsin! EVEJ" on ka logi, aga noh kuivavõitu või nii...

mark13. juuli 2009 kell 21:06

Jah, eks ta ole kahe otsaga asi. Ma arvan, et kui väga offtopicuks ei lähe siis on väike arutelu aarde logides selle aarde kohta ikkagi teretulnud, sest kui keegi on aaret otsima läinud ja endale logid välja printinud siis on tal ikkagi ülevaade parem sellest aardest kui sellega peaks midagi valesti olema vms., muidu peab ta foorumist iga aarde kohta eraldi otsima hakkama ja see oleks tülikas.

miki13. juuli 2009 kell 23:40

Minu arust on väga tore lugeda pikki logisid, kuidas keegi mingit aaret vallutamas käis, mida tee peal nägi ja mis toimus. Kuidas mülkasse kukkus või autoga lompi kinni jäi :) Kõige nürimad logid ongi mu arvates "aare korras, evej".. "leidsin" või "värvisin selle täpi ära". Tekib küsimus, et kas kohe mingit emotsiooni ei tekkinud selle aarde leidmisel või lippaski otsija vaid ühe juurest teise juurde, et päeva lõpuks võimalikult suur number kokku saada.

Igasugune muu kraaklemine võib küll foorumisse kolida, kui jutt ei ole enam konkreetse aarde leidmisest või teekonnast sinna.

Kahe käega pikkade ja põnevate logide poolt :!)-D

Miki.

speedy14. juuli 2009 kell 07:09

Mina Mikiga väga samal arvamusel (tu) Ja kuna mulle endale meeldib enda ja ka teiste aarete juures pikki lustakaid logisid lugeda, kirjutan neid meeleldi ka ise. Sest oma logi kasvõi aastate pärast lugedes meenub kõik hulga täpsemalt kui kuiva lühilogiga. Aga - igaüks kirjutagu täpselt selliseid logisid nagu talle endale parasjagu meeldib. Igaüks kujundab oma mainet ise.

Nipnipil on samuti õigus, kui ta pakkus, et geokogunemistel istutakse tavaliselt lähemale pikema logiga tegelastele. Või trügivad nad end ise teistele lähemale ja pajatavad live-logisid :D

Aarde korrasoleku kohta pole üldse keelatud ega paha logi lõppu väike lausejupp lisada, siis on järgmistel logisid lugevatel otsijatel ja omanikul kogu aeg pilt ees, kas aare on korras või vajab nokitsemist. Mina isiklikult kirjutangi pea alati - peaasjalikult infoks aarde omanikule - logi lõppu "Aare korras. EVEJ." vms vastavalt seisukorrale.

Üksikuid asjassepuutuvaid jutte ja viiteid võib minu arvates julgelt aardele lisada. Nt. kui piirkonnas käivad aaret ohustavad ehitus-arendustööd (kui pole mõistatusaarde lõpp muidugi), leidub mõni huvitav artikkel aarde asupaiga lähistelt, soovitusi aarde otsimiseks või mitteotsimiseks mingil kindlal ajal seoses üritustega jms. Kindlasti aga ei tohi nendele postitustele järgneda teiste poolt pikem arutelu - siis on selleks juba foorum, milleni aarde logiteatest soovitavalt ka viide juhatab.

Kõige tähtsam on logi puhul see, et logi poleks liigselt reetev! Sest juhul, kui peakski logisid eelnevalt loetama [size=small](mina üldjuhul enne ei loe - et huvitavam otsida oleks)[/size], ei taha üldiselt keegi sealt leida pilti aarde peidukohast või samaväärset täpset kirjeldust, kus aare on, kuidas maskeeritud või kuidas kättesaadav. Selline tegevus on keelatud ja taunitav ja sellised logid kustutatakse. See mõte-lause ongi Dieseli algse postituse allikaks. Kaudseid vihjeid tekib logidesse niikuinii ja need on head - neid kokku pannes on vahel tegu justkui segadusseajava mõistatusaardega :)

Samuti olen märganud, et mitmed aardeomanikud kasutavad hooldamiseks endiselt [Teadet], kuigi selleks on juba ammu olemas logitüüp [Hooldusteade].

Põnevaid otsimisi ja oma kogetu huvipakkuvat edasiandmist! Ootan huviga lahedaid logisid, mida võivad muide ka lühikesed logid olla. Piiriks olgugi vaid igaühe fantaasia ja kirjasule libisemisvõime - nagu geopeituses aardeid luues ja otsideski ;)

[size=x-small]P.S. See on minu isiklik arusaam ja arvamus teemast.[/size]

linnapreili14. juuli 2009 kell 08:23

Ütlen ka enda poolt sõna sekka -

Geopeiturid üldjuhul armastavaid oma aarete kohta ainult üdini positiivseid logisid ja emotsioone. Mina aga olen vahel mõtlematult otsekohene, mis väljendub väga tihti ka logides. Ja just need "sappi pritsivad logid" kutsuvad esile tõsist pahameelt ja lisatõukena tunnustatud geopeiturite soovitus "parem oleks kui teeksid oma logiteated lühidalt - leitud või logitud", on andnudki põhjuse: üritan võimalikult lühidalt teha logi, et ma olen seda aaret külastanud.

Seega - kes tahab, kirjutab pikki kirjeldusi, kuidas teekond aardeni ja tagasi. Ja kes tahab, teeb enda jaoks sorteerimise hõlbustamiseks leiumärke. Igal ühel on oma kirjutamise ja "märke jätmise" stiil ja ehk aktsepteeriks seda.

jansa8414. juuli 2009 kell 09:31

linnapreili kirjutas:
-------------------------------------------------------

Seega - kes tahab, kirjutab pikki kirjeldusi,
kuidas teekond aardeni ja tagasi. Ja kes tahab,
teeb enda jaoks sorteerimise hõlbustamiseks
leiumärke. Igal ühel on oma kirjutamise ja "märke
jätmise" stiil ja ehk aktsepteeriks seda.

Eelkõige olen nõus linnapreili öelduga! Igaüks kirjutagu selliseid logisid nagu tahab - pikki, lühikesi, kiitvaid, torisevaid. Ma olen kasutanud paaris logis väljendit "värvisin täpi roheliseks", sest täpselt sellise emotsiooni aaret otsides sain. Logisid kirjutatakse pigem endale. Mulle just vastupidiselt ei meeldi pikki logisid lugeda, aga mulle pole kordagi pähe tulnud, et pika logi kirjutajad võiks lühemalt teha... Inimesed on erinevad :)

nipnip14. juuli 2009 kell 09:41

See teema pani mind pisut juurdlema Geopeituse olemuse üle. Ta on ju mäng. Lapsepõlves olme me ju kõik mänginud igasuguseid mänge. Rahvastepalli ja priipeitust või mida iganes. Igal mängul omad reeglid. Kõik teavad, kõik mängivad, kuni väsivad või tüdinevad.

Mis Geopeitust nendest mängudest kindlalt eristab on see, et selles mängus ei olegi kaotajaid. On ainult võitjad. See teeb Geopeituse pisut teistsuguseks, kui lapsepõlvest meeldejäänud mängud, kus point oli väga üheselt mõistetav. Võitjal on parem tulemus, kui teistel mängijatel. Mitte et siin midagi ülemõistuse keerulist oleks, aga see on harjumatu, et võistlusmoment ei olegi oluline. Inimene aga on harjumuste ohver. Eriti raske on lapseeas sissekujunenud harjumuste ümberkujundamine. Ja mis siis juhtub? Juhtub see, et kõik on justkui korras, reeglid on selged, aga mängida ikka ei oska. Tekivad disharmooniad ja arusaamatused. Sellest omakorda hirmud, häbid ja muud hingele haiget tegevad tundevormid. Edasisi käitumismalle kirjeldatakse eelnevates postitustes.

Aga mis siis saab? Kuidas tulla olukorrast välja? Mis puudu on?

Point on lihtne. Libise mõttega üle selle mängu algupärase olemuse ja idee. Sa näed, et selles mängus on tulemuseks Sinu enda hea tervis, meeletu kogus Sulle laekuvaid positiivseid emotsioone, palju uusi ja huvitavaid tutvusi jne jne. Ja mis peatähtis - kõik selle tekitasid Sa endale ise. Just ise, sest aarde juurde minek on Sinu otsus. Ka aarde tegemine ja tema eest hoolitsemine on Sinu otsus. Sinu otsus teha head kellelegi, kes Sinuga ühtemoodi tahab kogeda häid emotsioone, soovib, et tal oleks hea tervis, et tal oleks palju häid ja huvitavaid sõpru jne jne. Seda sama head, mida Sina saad, kui oled teinud otsuse mängida.

Nagu iga mänguga, on ka Geopeitusega nii, et ei saa võtta ja kasutada selle mängu ainult seda põnevust tekitavat osa. Mäng on tervik ja selles osalemine tähendabki kogu mängus osalemist, arvestades kõikide kirjutatud ja iseenesestmõistetavate kirjutamata reeglitega.

Kui nüüd selles valguses proovida kirjutada logi, siis kas saab tekkida tahtmine pöörata oma sõnu teravaks kellegi kaasmängija pihta. Samamoodi ei tohiks tekkida võimalust solvumiseks, kui keegi juhib Sinu tähelepanu mängu puudutavatele asjaoludele, mis sõltuvadki ainult Sinust.

Kõik ülejäänu on kirjutatud ja kirjutamata reeglid käitumaks looduses ja ühiskonnas tervikuna korrektselt ja miksmitte kiitmistväärivalt.

Mulle meeldib selle mängu juures kõik. Absoluutselt kõik. Ja ma usun, et mina meeldin sellele mängule samamoodi. Ja kui see nii ei ole, siis ärgu muutugu mäng, vaid mina.

Niimoodi ma mõtlesin.

Ja siis, oma postitust üle lugedes mõtlesin ka sellele, et kas ma üldse vajutan "Saada sõnum" nupule. Kas ma ometi kellelegi liiga ei tee. Usun, et ei tee.

Näitan tulemusi 1-15 / 115