well, üldine arvamus siis pigem seuke, et kirjutada ikke võib.
tõtt öelda, oli see algse postituse ajendiks saanud "raudteerööpad mäletavad ..." võrdlemisi tavapärasest erinev leid ja emotsioone kuhjaga ja plaanisin küll pikemalt ennast kirjalikult väljendada.
a ehk siis paari lausega siia kommenteerin. leid ise muidugi juhuslik, hommikul silmasin töö juures uut aaret ja hetkeks vaatasin maaameti pilti. kui õhtupoolikul läbi sõitsin, siis meenus uus aare ja korraks vaadatud pilt oli piisav leiuks. a emotsioonid hakkasid mühama kui mõttes seda küüditamise asja püüdsin ette kujutada. suure tõenäosusega nii mõnigi minu sugulastest sealsamas tapivagunisse aetud ja ää viidud. kui palju ikke kommaritest tiblad ja muud jätised suutsid kurja teha. jõuetu raev ja sügav masendus tulid peale.
ja kordaks veel algset küsimust. kas on muutunud logi sisestamise lehel päises olev jutt või olen ma siiamaani lihtsalt pime olnud?
Diesel, samad laused on seal olnud juba väga pikka aega - aastast 2008.
Nipnip, õige sisukas ja ülitabav mõtteavaldus (tu) Ei saanud mitte ütlemata jätta. Tore, et elu jälle käib :)
Nipnipi jutuga rõõmsalt nõus.
Me oleme vabad inimesed ja vabal maal. Alati on võimalus jätta aare leidmata kui aarde ümbruse maastik pole näiteks meelepärane või jätta keeruline mõistatusaare ootama hetke, millal helge heureka-tunne peale tuleb ja lahendus paistab nagu päevavalgus läbi äsjapestud akna.
Hirmsasti tahaks teha ühte aaret, kuhu ei saagi leidmisi ja mitteleidmisi logida.
Ainult teateid teemal: ennast kiitmast ma ei väsi :)
http://www.geopeitus.ee/aare/1378
Aga tegelikult see on ju tore, kui on positiivsed emotsioonid kirjas ja enda kiitmine on ka tore tegevus. Sest tavaliselt ikka tehakse teisi maha või aarde peitjaid või üritatakse lihtsalt kellelegi "ära teha". Minu arvates väga tore, kui üks uus aare positiivseid logisid ja emotsioone tekitab. Ikka olen rõõmus :)
To Nipnip: Lase käia ja tee, kui tahad! Ega see kiitmine nii kerge olegi. Ma tean küll, millest räägin. Vahel palun lapsevanemail laste kohta ühe käe sõrmede jagu positiivseid ja teise käe jagu negatiivseid omadusi leida. Arvate, et hea tuleb kiiremini? Ei, loomulikult mitte! Ja mõned ei suudagi lapse kohta üle paari hea asja välja mõtelda. Halvaga pole enamusel mingeid probleeme.
Endaga on eestlastel sama jama. Ja teiste kiitmiseks keel kah painduma ei kipu. Kurb!
Konkreetselt nimetatud aarde puhul olin ka mina rõõmus, et lõpuks ometi leidus aare, millest kiirelt jagu sain. Enamuse viimasel ajal avaldatud mõistatustega pean pusima väga pikka aega ja ikka ei kipu lahendused välja tulema. Teadet pidasin sobivaks variandiks oma rõõmu väljendamisel ja vabandan, kui oma rõõmuga sind kuidagi riivasin! ;)
sõbralikult,
Mari
Minu arvates tegi selle ennast-kiitmast-ma-ei-väsi aarde Nipnip juba Sõõriku Vägi puhul ära. Jah, peitja endis mulle teada, mismoodi ta seda aaret peites mõtles, aga mõnede logide puhul jääb küll kahtlus, kas leidja ikka ise asja lahendas. Jäägu mõistatuste puhul igaühe enda südametunnistusele, kas ta ikka oli nii tubli ja kas lahendus tuli nii kiirelt, kui ta väidab. Teiste mängijate jaoks see ju midagi ei muuda - mäng on mäng ja kuidas ning millal keegi lahenduseni jõuab, see ei oma tähtsust.
Hääküll, rahu rahu!
Ehk oleksin pidanud kohe viitama, Speedy kirjutisele siinsamas teemas: http://www.geopeitus.ee/foorum/read.php?2,5937,9905#msg-9905
Mina usun ja arvan, et Speedy-l on väga väga õigus.
Ehk siis minu mõte oli, et aarde logiraamat ei ole päris sodipudila, kuhu vabalt kõike kirjutada võib. Seda ka siin veebikeskkonnas. Kui sellele õigel ajal tähelepanu ei pöörata, võib sarnaseid kirjutisi sinna veelgi lisanduda ja ühel hetkel on kogu asja tunduvalt keerulisem pidurdada, kui hetkel ette kujutada oskame. Sõltumata sellest, et need kirjutised kõik üdini positiivsed ja rõõmust pakatavad on, ei ole see üldiste tavade järgimise mõttes korrektne. Ma olen enam kui kindel, et neid, kes sellest tavast midagi ei tea, on rohkem, kui ühe käe näppudel üles lugeda. Nõnda on ehk parem, kui selle ümber aegajalt ka mingi arutelu käib.
Kokkuvõtteks on ehk hää meenutada maailmast seda, et laviini peatamine on keerulisem, kui selle mittetekitamine.
Mäng jätkugu ja kestku teda kauaks!
Andke mulle andeks, et ma ehk liialt irooniline oma esimese avaldusega olin.
Tegelikult on hea tunne küll, kui mõistatus ootamatult lihtsalt laheneb. Olen seda isegi kogenud. Vahel paneb rõõmust lakke kargama. Mõnel lähevad emotsioonid nii keema, et peab selle kuidagi kohe välja elama. Päris meeldiv on lugeda aarde juurde pandud postitusi. Iga aare elab oma elu. Nii ka Koodimurdja. Aga ühegi aarde lihtsuses või raskuses ei saa enne kindel olla, kui logi on kirjas.;)
Kaks huvitavat leiuteadet lätlastelt rahvusvahelisel lehel.
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GCYQE7
On siis leidmine või ei ole?
Minu hinnangul EI ole leidmine. Ma olen ka väga mitmel korral karpi imetlenud aga logi erinevatel põhjustel pole kirja saanud ning seega
on need aarded "sinised näod". Huvitav, kuidas üldsus suhtub lätlaste niimoodi "leidmisesse" ?
Kui nad logiraamatus pole siis mida nad leidsid ?
Hetkel asun lätlaste poolele. Kõik ei ole nii putukteadjad inimesed kui 23. augusti Raivo. Kui aarde peidupaiga on vallutanud inimese elule ja tervisele ohtlikud sumisejad, siis tuleks ehk muuta aarde staatust. JA SEDA KA RAHVUSVAHELISEL LEHEL. Nüüd panid lätakad ise GC lehele vastava märke ja 30 päeva pärast saadab sm Pohatu Nuva asja üldse prügikasti. On see siis parem lahendus? Jääb vaid paar aastat oodata, millal peitja kogemata lehele satub ja ehk aarde jälle aktiivseks teeb.
Seda vabatahtlikuse jura ei ole mõtet hakata jälle ajama.
Bruno
Logiraamatus sissekirjutust ei ole, seega pole aaret leitud. See reegel on nii Eesti lehel, kui ka rahvusvahelisel lehel, täpselt ühet moodi.
Nüüd aga teema, kas mingite putukate pärast peaks ikka aarde kättesaamatuks muutma? Mina arvan, et ei pea. Samamoodi ei pea muutma Tallinna aardeid Tartust tulijatele kättesaamatuks, kui mingi lõik Tartu-Tallinna trassist remonti läheb. Antud aare ei ole kättesaamatu geopeituse lehel, samamoodi on ta staatus ka geocachingu lehel aktiivne ja seda ta ka tegelikult ju on. Tublimad oskavad aarde leida, vähemtublimad peavad kas siis rohkem pingutama kohapeal või uuesti tulema sobivamal ajal.
Ohtlikest putukatest ja aaretest rääkides meenub mulle Tšehhi aare ning Karuonu logi 13.juuli 2008. See aare on senini kenasti kättesaadav, mesilased on vist küll välja kolinud. :)