Vigased logid, aardetüübid, ja kõik muu taoline

Näitan tulemusi 106-115 / 115
errvee6. jaanuar 2021 kell 10:12

marihen kirjutas:
-------------------------------------------------------

errvee kirjutas:
Ansipi purdel pole küll midagi viga. See kui sa
aarde tüüpi lugeda ei oska/tähele ei pane ja
väikese tünga ohvriks lähed pole kellegi süü. :D

Ei olnud ohver seekord :)

Ennegi olnud "teste", kus "lugege tekst põhjalikult läbi" ja kõige lõpus

väikese kirjas, et "tehke siia lahtrisse rist ja sellga on test läbitud"

Aga eelkirjutajaga nõus, see keeruline laeka avamine segab natuke vett (samas keerukus annab natuke aimu sellest ka)

miiiiia4. aprill 2022 kell 11:46

Pole kindel kas õiges teemas olen omadega, aga võiks lisada uue sildi: pusle.

Paari viimase aasta jooksul neid päris palju tekkinud ning koos sildiga leiaks nad kiiremini üles. Mõnikord lappan end segaseks kui mõistatusaarete seast neid otsin (va need millel pealkirjas pusle on).

Või olen mina lihtsalt oskamatu ja ei leia neid kiirelt üles. :)

Edit: Leidsin sildi pusleaare. Probleem lahendatud. :)

george1. august 2023 kell 14:41

miiiiia kirjutas:

Pole kindel kas õiges teemas olen omadega, aga või
ks lisada uue sildi: pusle.
Paari viimase aasta jooksul neid päris palju tekki
nud ning koos sildiga leiaks nad kiiremini üles. M
õnikord lappan end segaseks kui mõistatusaarete se
ast neid otsin (va need millel pealkirjas pusle on
).
Või olen mina lihtsalt oskamatu ja ei leia neid ki
irelt üles. :)

Edit: Leidsin sildi pusleaare. Probleem lahendatud
. :)

Ma täiendaks siinkohal, et võiks olla lisaks pusleaarde tagile olemas ka "multipusle" tag vms - musta masenduse aare läks juba suht piiripeale, aga Oggy aarde lahendamisel, milles kolmas pusle päädib 600-tükise jamaga, tekkis juba siiras vihkamine Jigidi keskkonna vastu. Kui teaks, et peale esimest puslet tuleb veel 2-3 tk otsa, mille tükkide arv aina kasvab, siis ignoreeriks selliseid juba eos.

Või siis alternatiivina võib olla hoopis hoiatus, kui tegemist on väga pika lahenduskäiguga.

Natuke "rantimist" kah: üldse võiks mõistatuste juures olla heaks tavaks, et mõistatust on vähemalt võimalik lahendada sama kiirelt, kui kulus selle loomiseks aega, mitte et otsime aga mõned pildid netist, uploadime need Jigidisse 5 minutiga ja siis on tore vaadata, kuidas kümned/sajad inimesed peavad igaüks ~10h aega raiskama, et asja lahendada, aga eks see on juba iga inimese oma südametunnistusel.

marihen1. august 2023 kell 16:46

See Oggy on Soome puslede kõrval poisike. :D Soomes on selliseid kus tuleb jutti 20 puslet, 540tk ja peaaegu ühevärvilised või selline hall kribu.

helen1. august 2023 kell 21:10

Või siis alternatiivina võib olla hoopis hoiatus, kui tegemist on väga pika lahenduskäiguga.

Selle hoiatuse annab ju kirjelduses olev peidukoha raskusaste, mis Oggyde puhul on 5. See peaks olema piisav indikaator, et lihtsat ja kiiret lahendust seal pole oodata.

Teine asi on see, mida omavahel on ikka arutatud, et kas mõistatusaarete puhul võiks eraldi kuvatav olla mõistatuse raskusaste ja reaalse aarde peidukoha ehk välitööde raskusaste.

george4. august 2023 kell 12:06

helen kirjutas:

Selle hoiatuse annab ju kirjelduses olev peidukoha
raskusaste, mis Oggyde puhul on 5. See peaks olema
piisav indikaator, et lihtsat ja kiiret lahendust
seal pole oodata.

Nojah, eks see "raskusaste" on natuke subjektiivne tõlgendamise küsimus - isiklikult eeldaks, et mõistatuste raskusaste tähendab ikkagi seda, et kui keeruline on mõistatuse iseloomust ja peitja mõttekäigust aru saada või kui palju teadmisi või infot vaja on ning raskemad panevad mitmeteks päevadeks kukalt kratsima (võrdluseks nt. ristsõnade puhul raskusastmed - "laste" vs "vanaisade"). Pusled isenesest ei ole tegelikult rasked, vaid kui on palju suuri puslesid, siis see on lihtsalt aeganõudev ning tüütu.

tunk8. august 2023 kell 14:37

Nõus [george]-i rant-iga, et pusleaarded peaksid olema peitjatele vähemalt sama aja/töö-mahukad kui nad seda on otsijatele. Ausalt öeldes olen isegi end varem paaril korral sarnaselt mõttelt tabanud. Seda annaks muide isegi saavutada, kuid vastav ettepanek tuleks esitada Jigidi arendajatele. Nimelt - iga uus pusle avaldataks vaid seejärel kui autor on selle ise ühe (või miks mitte kaks?) korda Jigidi keskkonnas kokku pannud. Jah, nii- ehk naasuguseid abivahendeid pole võimalik täielikult blokeerida, kuid ikkagi - ka pusle looja peab siis suutma neid edukalt rakendada. Võiks eeldada, et säärane ettepanek oleks laiemalt Jigidi keskkonna omanike huvides, mitte vaid geopeitusega seotult. Sest vaevalt nad niisamagi tahaks kollektsiooni risustada jaburate ja pusleks sobimatute piltidega.

Aarde raskusastmete ametlik formaat jääb ilmselt niisuguseks nagu ta läbi pikkade aastate olnud on, see muidugi ei keela (kuid samas ei nõua) peitjal kirjelduses ülesande keerukust täpsustada. Lihtsalt võimalus juba ennetavalt vähendada frustreerunud peitjate poolt valmistatud voodoo nukkude arvu või vähemalt mõnevõrra leevendada nendel rakendatavaid piinamismeetodeid :P

miiiiia21. märts 2025 kell 12:12

Kas keegi oskab lollile (mulle) õpetada kuidas geopeituse lehelt Excelisse infot saab? Kunagi kuidagi olen saanud midagi, aga see oli aastaid tagasi. Äkki on mingi lihtne viis mulle peale ise tulnud pole.

errvee21. märts 2025 kell 14:54

Tere!

Millist infot oleks sinna vaja saada?

Võibolla läbi GSAK-i annab midagi teha kui

geopeituse lehel teha aardeotsing

ja see GPX omakorda GSAK-i sisse importida

GSAK (Geocaching Swiss Army Knife)

(lõikab aastast 2004 ;) )

miiiiia23. märts 2025 kell 08:39

Tänud, see süsteem töötas. Tuleb natuke mudida Excelis, aga saab hakkama.

Ma loodan, et uuel lehel saab natuke inimlikumalt selle info kätte :D

Info kohta ütleks nii et mida rohkem kätte saab, seda parem. Ära kustutada saab alati ebavajalikku. :)

Näitan tulemusi 106-115 / 115