Ahoi, ärgake! Siin on vaid u. kolmekümne geokasutaja toredad seletused, kuidas nad nime said. Palju põnevaid ja aktiivsete mängijate nimesid on veel saladuselooriga kaetud. Ootame huviga! :.D
Pekadripi ja Parroti nimede saamise lugu:
Ühed värsked lapsevanemad otsustasid kunagi eelmisel sajandil panna oma tütrele nimeks Kadri (millest ajendatuna, seda täpselt ei teagi, kuulsaks saanud ja tänasenigi loetav S.Rannamaa raamat "Kadri.Kasuema" oli selleks ajaks juba ilmunud :) ). Ühes teises peres sai pisipoeg nimeks Peep (oleks tütrena sündinud :D oleks nimeks saanud Pille). Kulus u 20 aastat, mil nende kahe "lapse" teed ristusid ja edasi ühiselt kulgesid. Kulus veel 19 aastat, mil jõudsid nad geopeituse mängu. Tekkis vajadus kasutajanime järele ja täiesti originaalselt (või ka mitteoriginaaselt) moodustus igapäevaselt kasutatavatest nimedest ühine kasutajanimi /pekadrip/.
Selle nime all tegutsesime ühiselt poolteist aastat, aga igapäevaelu viib meid nii erinevatesse kohtadesse ning, et mitte ahistada üksteist (takistada iseseisvalt geopeitumist), lõime kontod lahku ja mina, st. Kadri tegutsen edasi /pekadripi/ nime all ja Peep /parroti/ nime all... Parrot on otsene tuletus perenimest ;)
Minu nime saamise lugu ulatub aega, mil mammutid veel ringi käisid (nii ütleb minu tütar) ehk minu kooliskäimise aega. Kirjutasin jutukesi nagu paljud tüdrukud. Tegin seda mõnusalt tekil peesitades Tallinnas Mustamäe metsa all. Oma lapsepõlve mängumaal. Järsku kargas juurde üks sõdurivormis mees ja istus ka tekile. Olin surmani hirmunud. Ta rabas mu käest vihiku, kuhu oma jutukesi kirjutasin ja luges seda. Siis vaatas vihiku peale, kus oli kirjas nii jutu pealkiri, kui minu päris nimi. Ta korrutas mu nime mitu korda ja ütles, et jätab meelde. Siis ta lahkus. Kartsin väga ja läksin ruttu koju. Otsisin kõik oma jutukesed välja ja sodisin igal vihikul oma pärisnime ära. Mõtlesin välja uue nime - Brita Suviste. Üsna varsti tüdinesin sellest ja siis sai lemmiknimeks lihtsalt Sylli. Nii jääb see nimi minust kõikjale, kuhu ei pea oma pärisnime panema.
Minu kasutajanime saamislugu on suht igav. Kunagi aasta 2004 augustis-septembris, kui Andi praegust interaktiivset geopeituse veebimootorit testis, pani ta oma suva järgi olemasolevatele aktiivsetele kasutajatele nimed kirja. Ja nii need siis nüüd ongi: [andi], [enn], [ove], [helen] jne... On ju igav, eks?
Minu (meie) kasutajanimi on pärit aegadest, kui arvutid ja internet ning koos nendega ka igasugused jututoad laialt levima hakkasid. Et teistest eristuda, selleks oli vaja kasutajanime, mida saaks igal pool kasutada ja mis teiste poolt ära võetud ei oleks. Kuna tol ajal (ilmselt millalgi 90ndate teises pooles) sai loetud J. R. R. Tolkieni "Sõrmuste isandat" ning seal oli kasutuses (autori poolt välja mõeldud) Kvenja keel ning raamatu lõpus ka sõnaraamat, siis sai sealt kompunnitud nimi [oiorocco], mis tuleneb kahest sõnast [oio] ja [rocco]. Tähendavad need vastavalt [igavene, igi-] ja [hobune]. Aegade möödudes sai oiorocco't veidi kohandatud ja nii sai sellest eestipärasem oiorokko. Tuleb välja, et nimi on niivõrd ainulaadne, et kõikjal kus vaja on juba üle 10. aasta seda kasutada saanud.
Nimi kasvas niivõrd külge, et mõned sõbrad kutsusid mind veel paar aastat tagasigi oiokaks või oixiks.
Äratame siis seda foorumiteemat jälle ellu.
Minu kasutajanime sünnilugu ulatub aastasse 2005, kui olin augustis minemas vahetusüliõpilaseks ja asutasin blogi kodustele lugemiseks. Siis oli ka nime vaja ja lappasin kodus Antiikleksikoni, et mõnda tegelast leida, kelle järgi siis ennast ja oma blogi nimetada. Lõpuks siis leidsin enda arvates väga hea nime [menope], mingisuguse antiikjumalanna järgi.
Aastaid hiljem, kui ühtäkki hakati narrima ja mind "menopausiks" kutsuma, süüvisin jälle antiikleksikoni, et rääkida lähemalt kes see Menope siis õieti atiikajal oli. Ja oh häda, avastasin saatusliku vea - antiikjumalanna oli hoopis Menore...
:D
Kuku! Nüüd on meil ~35 kasutaja põnevad nimelood kirjas. Loodan, et ülejäänud 104-35 e. ligi 70 Aasta Aarde hääletamisel osalenut soovivad meile samuti oma lugusid pajatada?
Näiteks Mikil võiks küll hea selgitus olla :D
Algus oli vist 1999 või 2000...OK jutukas oli vaja kasutajanime ja kiirelt pähetorganud nimi oli Alex13(põhjaeestlasena oli jäänud lapsepõlvest mällu soome tv reklaam Helsingis asuvast kaubamajast sihukesel aadressil).Mõne päevaga lisandus numbri 13 asemel 23 kuna jutukas "lapsi" jutule ei võetud ja 33 ise veel ei olnud.Mingite reorganiseerimiste käigus kadus igaljuhul number ära ja erinevatel üritustel käies ja inimestega suheldes jäigi see nimi mulle külge.Usun, et 2/3 inimesi keda ma tunnen(võimalik, et number isegi suurem)teavadki mind just selle nimega ja nii mõnelegi on tulnud üllatus, et passis hoopis teine nimi.Nii ma olingi nii tööl, klientide, tuttavate ja ka kodus just Alex ja nii on jäänud(peab tunnistama, et on juhtunud olukordi kus pärisnimele pole reageerinud...harjumus on suur jõud :) ) Mõneti on see meil ka "peretraditsioon" kuna minu vanaisa päris nimi oli Evald aga kutsuti Antsuks ning ma olin ikka üle 10 a vana kui sellest teada sain:D
Nii, et erinevates foorumites ja keskkondades võib mind lihtsalt ära tunda:.D
Kuku, 2013! Nüüd on meil ~36 kasutaja põnevad nimelood kirjas. Loodan, et ülejäänud 106-35 e. üle 70 Aasta Aarde hääletamisel osalenut soovivad meile samuti oma lugu pajatada? Mina ootan neid küll huviga.
No ei ole midagi põnevat pajatada. Kunagi, kui täie turboga sai umbes 2008 suvi mängima hakatud, siis oli ju ühtäkki kiiresti ka vaja end geopeituses kasutajaks teha. Kuna siis oli veel see ilus aeg, kus laps minuga igalpool kaasas käis ja geopeitus siis tallegi põnev tundus sai kombineeritud kasutajanimi meie eesnimede tähtedest ehk Airi ja Alice nimedest saigi airce.
Täna ei saa isegi enam oma esimesi logisid vaadata, kuna need ei mahu enam 2000 logi sisse 8-) Muid teateid ülearu palju kirjutanud.:S
Fine, sündigu teie tahtmine!
Oli neiljapäevane päev, kui ma uude kohta tööle läksin aastal 1992. Mingi asja ajamiseks oli mul vaja pisut andmeid 3 naisterahva käest, kes kolmekesi ühes toas istusid. Reede hommikul olid vajalikud numbrid mul post-it'i peale kirjutatud ja arvuti monitori külge kleebitud. Sildi peale oli trükitähtedes kirjutatud: PEEDULE. Ma ei osanud sellele tähelepanu pöörata aga hiljem tuli välja, et nemad olid kolmekesi otsustanud, et uus poiss on Peedu nägu. Asi oleks ehk sinnapaika jäänud, kui ma poleks esmaspäeval tööle ilmunud rinnasildiga, millel ilutses: PEEDU.
Siiani saan mõne inimese pikaks veninud nägu näha, kui ta esimest korda mu passi, juhiluba või pangakaarti näeb. Ja kui palju neid veel on, kellel pole aimugi, et mul passis mingi muu nimi seisab.
Tervisi,
Peedu
peedu kirjutas:
Siiani saan mõne inimese pikaks veninud nägu
näha, kui ta esimest korda mu passi, juhiluba
või pangakaarti näeb. Ja kui palju neid veel on,
kellel pole aimugi, et mul passis mingi muu nimi
seisab.
Mina sain totaalse jahmatuse osaliseks, kui Kaido mu tähelepanu sellele juhtis, et Peedu pole teps mitte Peedu ja tänuavaldusi võiks anda edasi hoopis Reikole.... :D
Aasta aarde hääletusel ma pole küll osalenud ("üliaktiivne" geopeitur, nagu ma olen, ei oska lihtsalt valida, noh) aga katsun siis täita tühimikku.
Kahjuks midagi põrutavalt originaalset pajatada pole. Aasta oli 1998, kui OK jututoas tegutsesin. Jututuba oli tol ajal midagi uudset ja poppi umbes nagu lumipesu teksad kümme aastat varem. Olles äsja näinud Ridley Scotti eepost "1492 - Conquest of Paradise", võtsin kasutajanimeks filmi pahalase nime - Moxica. Väga õnnestunud see polnud, sest pidevalt loeti seda kui "Moonika", mistõttu, olles ise meessoost, sai alati palju "nalja". Filmi "Closer" olete näinud? No vat. Umbes sellist nalja.
No siit edasi on juba lihtne. Ühel hetkel oli siis ka meiliaadressi vaja. Ja mingil põhjusel oli vaja seda tol korral kiiresti. Minu kasutajanimede genereerimise võime on võrreldav minu oskusega lahendada peast kolmekordseid integraalvõrrandeid. Niisiis võtsin sama kasutajanime, kuid, arvestades segadust, mida Moxica tekitas, kombineerisin tegelaskuju täisnimest - Adrian de Moxica - lühendatud versiooni. See osutus aga märksa elujõulisemaks lihtsalt sel põhjusel, et nähtavasti ei tähenda "ademox" üheski keeles mitte midagi. Igal pool on see alati saadaval ja mind ootamas. Nii ma siis neid ükshaaval ära nopingi. Ei teagi enam, kuhu ma ennast täpselt möllinud olen. Näiteks ükskord üritasin end regada last.fm saidile. Suur oli minu üllatus, kui "ademox" oli juba võetud. Pahase turtsumise saatel tegin endale konto teise nimega. Veidi aega hiljem tekkis sportlik huvi, mida too ademox siis ka kuulab. Ja oligi nii - eelistuse kattusid minu omadega 99,9% ulatuses. Toksisin siis kasutaja lahtrisse "ademox", parooliks oma parooli, mis pärineb ka vist aastast '98, klikkisin Log In ja voilaa! Olin sinna ennast reganud kolm aastat varem ja ilmselt peale paari kasutuskorda kohe ka asja unustanud.
Nii ma siis olengi igal pool ademox ja ademox - see olen suure tõenäosusega alati mina. Päriselus seda hüüdnime pole aga siiani kasutanud.
pekadrip kirjutas:
-------------------------------------------------------
peedu kirjutas:
Siiani saan mõne inimese pikaks veninud nägu
näha, kui ta esimest korda mu passi, juhiluba
või pangakaarti näeb. Ja kui palju neid veel
on,
kellel pole aimugi, et mul passis mingi muu
nimi
seisab.
Mina sain totaalse jahmatuse osaliseks, kui Kaido
mu tähelepanu sellele juhtis, et Peedu pole teps
mitte Peedu ja tänuavaldusi võiks anda edasi
hoopis Reikole.... :D
Kui keegi selja tagant "Reiko" hüüab, siis ma võin unustada reageerida. Aga kui reageerin, siis ise mõtlen, et mingi njuub kindlasti.
Variant B on, et mingi lapsevanem on lapsele öelnud, et pole viisakas "onu Peedu" hüüda, kuna nimi on hoopis Reiko.
Oot, pikema kogemusega pruudid hüüavad veel Reix. Aga see on juba hoopis teine jutt. Lasin oma egol natukene särada aga tegelikult ei peakski kõiki personaalseid küsimusi äkki selle teema all arutama.
Peedu
Kunagi ammu, kui olin 12-aastane, oli mul hotis kasutajanimi auto12. Kui aga aasta vanust juurde tuli, oli probleem - kasutajanimi on aegunud. Mõnda aega eksisteeris mul ka kasutajanimi auto13, aga mingi hetk sain aru, et kergem on siduda kasutajanimi sünniaastaga. Õnneks taipasin omavahel siduda eesnime ja sünniaasta, seega saingi kokku madis1989.