Mina ikka tahan teie silmaringi laiendada ja teile rääkida, mis ma põnevat avastan :)
Kaits747 leidis ühe huvitava lehe, kus tutvustatakse geopeituse ajalugu (http://geocaching.gpsgames.org/history/). Muuhulgas on üles loetletud ka erinevad veebilehed, mis geopeituse aardeid haldavad. Selle järgi on meie Eesti leht üks vanimaid.
Lehel edasi surfates leidsin Ungari geopeituse lehe. Tutvustaksin teile ka, kuidas seal geopeituse elu käib, päris huvitav ja võib-olla ka mõtlemist pakkuv.
Geocaching.hu veebileht (http://geocaching.hu) on loodud 2001.aastal ning seda haldab Association of Hungarian Geocaching, 2004. aastal asutatud mittetulundusühing. Ungarlastel on täielikult omaenda aarete andmebaas ning nad ei kasuta geocaching.com veebilehte. Kuigi paljud peitjad panevad ka rahvusvahelisele lehele oma aarded üles, on vähem kui pooled aarded geocaching.com veebilehel avaldatud. Nende endi andmebaasis on peamiselt Ungaris asuvad aarded, kuid nad lisavad sinna ka naabermaades asuvaid juhul, kui aare on seotud Ungari või ungarlastega.
Kui geopeitur soovib aaret geocaching.hu veebilehel avaldada, vaatab selle üle 12 liikmest koosnev tiim, kes siis hääletab, kas aare on nõuetele vastav. Eelistatakse harilikult aardeid, mis on külastamist väärt kohtades. Kui aare peidetakse mõnda rahvusparki või looduskaitse alale Ungaris, siis võtab Assotsiatsioon enda peale selleks loa küsimise.
Ka logimine on veidi erinev rahvusvahelisel lehel logimisest. Aarde logimiseks veebis on leidjal vaja veebilehel sisestada aardesse peidetud kood. See moodus on ungarlasi viinud ka uut tüüpi multiaarete tutvustamiseni. Selle asemel, et ühest aardekonteinerist teise koha koordinaadid saada, on kõigi vahepunktide koordinaadid aardekirjelduses antud ning aardesse peidetakse lihtsalt koodi osad.
Ning lõpuks - 18. augustil on jälle Rahvusvaheline Geopeituse päev (International Geocaching Day). Edukaid leide!
31 päeva geopeitust
Augustis on rahvusvahelisel lehel välja kuulutatud üritus - 31 päeva geopeitust. Igal augustikuu päeval, mil sa aarde leiad, saad GC lehel suveniiri ehk pildikese enda kontole. GC augusti kalendri koos suveniiridega võid leida SIIT.
Ühtlasi tähistame 17.augustil rahvusvahelist geopeituse päeva.
Edukaid leide kõigile! :)
:!)-D Juba sel laupäeval tähistame rahvusvahelist geopeituse päeva!
Minge kõik metsa! :D
Leidsin Taanist ühe tõsise ussaarde (oli vist see sõna, mida keegi pakkus powertraili asemel), mille kõrval meie NKT kahvatab kaameks. :) 31.augustil 2013 tehti ühekorraga lahti 2172 aaret nimega DK POWER. Matka kogupikkus on 909 km. Lisatud lingilt saab näha ka kaarti, kust ussaare läbi käib: DK POWER 0000 INFO
Tähistame siis meie Oandu-Ikla matkaraja aaretega ära? ;) 375 km = ~2300 aaret. Kes kampa lööb?
Eih...Eestis piisab NKT-st küll :)
Vinge!
Tuleb siis järgmise või ülejärgmise aasta puhkuseplaane selle järgi sättima hakata.
Eestisse niikuinii keegi korralikku Power Traili ei tee või kui tehakse, siis selleks ajaks olen ma kepi najal kõndimise selgeks saanud ja skoorimine on vaid helge mälestus noorusaegadest.
"Uute aarete kvaliteedi tagamiseks peab olema aarde peitja varem geopeitusega tegelenud ning leidnud ja loginud geopeitus.ee lehel enne oma esimese aarde peitmist vähemalt 25 aaret."
Jee, jalutan 10-11 km läbi ja JOKK
Airce, mis tähendab "korralikku powertraili"? :) Mu meelest NKT on piisavalt korralik, et kellegi esimeseks 25-ks aardeks sobiks ja piisavalt pikk kah, et sel kellelgi kopa ette lööks :D
Mul tekkis kohe kange tahtmine Tallinn-Narva maantee ääres olevad maantee tähispostid aaretega ära markeerida. Seaduse järgi on kahe posti vahe 100m, ehk siis normide järgi saaks ainult üle ühe posti aarde panna. Kahjuks on Eesti teed nii kitsad, et välja ei mängi ka karpide panemine mõlemasse tee serva, seega Narvast tagasi tuleb sõita tühjade kätega.
Jutt käib nendest postidest:

Palju häid mõtteid! :!)-D
kurvastuseks pean sulle ütlema, et uued postid mida paigaldatakse (niipalju kui mina neid näinud olen) on pealt kinnised ja sinna sisse ei saa midagi panna. Kauaks neid vanu ikka jätkub?
Mis häda teil on nende "ussaaretega"? Tahate skoori kasvatada? Kas neid ümbruskonnas vähe veel, mis pakuvad ehheee-ohhoo efekti? Sattusin eile täitsa juhuslikult nö. esimese aarde juurde meerika maal ja seal logisi lugedes, sattusin ühe penskari kontole, kellel seitsme aastaga 79 000+ aardeleidu(muideks, ainult ca1500 olid nendest mõistatused :D ). Päeva rekord üle 900 aarde(arvutage ise, mitu minutit-sekundit ööpäevas selle jaoks kulus) ja kui palju "uusi" kohti oli otsimise käigus võimalik näha. Korraks mõtlesin ka ise eile, et miks ma teen mingi tripi Viljandi-Pärnu kanti, mis reeglina ongi 900+km? Lihtsam ja kokku võttes ka kindlasti odavam on ju usse jahtida(asugu nad Taanis või Saksas või Lätis) ja oma nime taga mõnusalt suurt numbrit näha...nunuh. Matkateel võib käia ka ilma totsikuteta mis on pudenenud 160m vahedega ja suurele maanteele on ka endal olnud kiusatus meeltesegaduses peita aga milleks? Tõstes geopeituse kvantiteeti? Et väheneks mõistatuste lahendite nuiamine? Mingi iva ju oleks...kõik sõltub mättast kus istuda.
caro kirjutas:
-------------------------------------------------------
Airce, mis tähendab "korralikku powertraili"? :)
Mu meelest NKT on piisavalt korralik, et kellegi
esimeseks 25-ks aardeks sobiks ja piisavalt pikk
kah, et sel kellelgi kopa ette lööks :D
Caro! Tähendab seda, et ma tahaks ka ennast kodumaal proovile panna, kas suudan, palju suudan ja siis pärast iseenda ja kõigi (eelkätt suure vaeva nägijate ehk peitjate) kirumist väsinult mõtiskleda teemal MIKS ma seda teen ja mis on selle mõte :D
alex kirjutas:
-------------------------------------------------------
Kas neid ümbruskonnas vähe
veel, mis pakuvad ehheee-ohhoo efekti?
Palun soovitusi, kus need Ehheee ja Ohhoo efekti tekitavad aarded peidavad end?
Päris kaua aega ei ole ma kodumaal sellist aaret leidnud, mis mu silmad särama oleks löönud või naha alla põnevuse kihelus oleks pugenud.
Tunnen sellest puudust!
Airi - pea geopeitusest 6 kuud pausi (ära otsi ühtegi aaret) ja siis 1.0 aarde otsimine tekitab tõsist elevust (loe: rõõmu)
stiilis "ma leidsin, ma leidsin" ;) Ehk tegelikult on väga lihtne tekitada ohhoo, ehhee ja ahaaa efekti.